ЗАТО ШТО ЈЕ ПАМЕТАН: Вучић задужио Србију по 168 пута већој камати!

2
Александар Вучић (фото: Твитер)

Александар Вучић, председник Србије, успео је да за само један дан повећа јавни дуг Србије за 2 милијарде евра и још да се похвали како је било велико интересовање инвеститора за српску евро обвезницу са приносом од чак 3,375 одсто, који ћемо сви морати да плаћамо наредних седам година.

Пре само 20 дана Вучић је одбио финансијску помоћ ЕУ и ММФ-а по каматној стопи од само 0,02%, што значи да нас је сада задужио по 168 пута већој камати!
Александар Вучић Фото: Бета Александар Вучић Фото: Бета

– ММФ и ЕУ смо званично одбили зато што имамо финансијску стабилност и не морамо да се задужујемо – говорили су нам и Вучић и Синиша Мали, министар финансија, пре 20 дана.Шта се променило за три недеље? Ништа. Јефтине паре од ММФ-а смо одбили јер бисмо морали да полажемо рачуне како се троши позајмљени новац. Kад се задужиш издајући обвезнице онда контроле нема.
Синиша Мали Фото: Бета Синиша Мали Фото: Бета

Kако финансијски инвеститори виде Србију у односу на друге земље најбоље се види по каматама које се примењују за десетогодишње обвезнице других земаља:

Немачка стопа приноса је негативна и износи -0,51%, Француске -0,01%, Шпаније 0,885%, Бугарске 1,078%, а Хрватске 1,3%.Вучићу, не лажи, Србија нема највећи раст БДП!

Висина приноса осталих земаља најбоље говори у каквом је стању Србија данас. О томе говори и чињеница да смо се пре само неколико месеци задуживали по стопи од 1.3%, а сада скоро три пута већој.

И лаику је јасно да је економски пад Србије огроман. Јесен и зима ће то јасно показати.Директно.рс

2 Коментара

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.