Сјајна вест за оне са троје и више деце: Уз картицу добијају попусте на комуналије, у продавницама, позориштима…

0

Родитељи са троје или више деце, од којих је барем једно малолетно, од петка 5. јуна ће на шалтерима градских општина моћи да се пријаве за издавање бесплатних картица које ће им омогућити бројне попусте и погодности при куповини, плаћању рачуна, улазница, сазнају „Новости“. Ове картице за повластице реализоваће се у оквиру пројекта „Три плус“ истоименог удружења из Чачка, коме је Град Београд приступио почетком године. На тај начин годишње ће, према неким проценама, у кућном буџету моћи да уштеде између 300 и 500 евра.

Како „Новости“ сазнају, заинтересовани за добијање картице „Три плус“ како би добили породичну повластицу треба да се јаве запосленима на шалтерима општине на чијој су територији пријављени, где ће потписати изјаву да желе да приступе у коју ће унети неопходне податке. Након пријаве, картице ће им бити испоручене у наредних десетак дана.

– Очекујемо да ће 35.000 породица у Београду бити корисници овог програма те да ће им бити од велике користи – открива, за „Новости“, Тања Поповић, чланица Градског већа. – Позивамо све родитеље са троје и више деце, као и привредне субјекте да се прикључе овој акцији. Важно је напоменути да они који се не пријаве током првих седам дана могу то да учине током читаве године.Према наводима Поповићеве, породице ће моћи да остваре бројне погодности код свих привредних субјеката који већ део пројекта, али и оних који тек треба да приступе овој акцији.

– У току је, потписивање уговора са градским предузећима, спортским центрима, зоолошким вртом, културним институцијама града и другим субјектима у којима ће породице моћи да остваре попусте – каже Поповићева.

Пројекат поносна картица „Три плус“ спроведен је већ у петнаестак локалних самоуправа у Србији. Како наводе у Граду, Београд је постао члан Удружења „Покрет за децу три плус“ из Чачка које жели да покаже поштовање према породицама са троје и више деце, како би охрабрили и друге родитеље да се одлуче за проширење породица. Покрет „Три плус“ основан је са циљем да се победи „бела куга“. У Србији има 138.000 породица са троје и више деце.

– Позивамо све који могу да се пријаве у наредних десетак дана и дају попусте – каже за „Новости“ Владица Гавриловић, председник Покрета „Три плус“ из Чачка. – Налепнице са нашом ознаком и објашњењима биће залепљене на неколико локација.

И РУСИ ПРЕУЗЕЛИ ИДЕЈУ

ОСИМ многих локалних самоуправа у Србији, Покрет „Три плус“ потписао је уговор и у Русији. Овај покрет на тај начин прошириће се и на руске градове, који ће преузети њихово образац борбе против „беле куге“.Новости

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.