РОТШИЛДИ ИМАЈУ 500 БИЛИОНА ДОЛАРА И КОНТРОЛИШУ 80 ОДСТО ФИНАНСИЈА: Моћна породица коначно раскринкана, ево шта је истина!

0

(Фото: Depositphotos, DmitryRukhlenko)

Подаци које одражавају стару гласину о незамисливом нагомиланом глобалном богатству породице Ротшилд сматрају да вреде 500 билиона долара и да држе више од 80 одсто укупног светског богатства.

Иако су Ротшилди заиста веома богати, тврдње о њиховој нето вредности су грубо преувеличане.

Теорије завере везане за породицу Рошилд датирају из 18. века, а богатство породице у великој мери је одговорно за антисемитско уверење да „Јевреји контролишу светску опскрбу новцем“. Ротшилди су често повезани са теоријама о илуминатима, новом светском поретку и другим групама мрачног новца које наводно вуку конце струке светских влада, а Ротшилди су криви за све, од почетака ратова за личну корист до финансирања холокауста до атентата Амерички председници.

Скептоид је ушао у историју породице Ротшилд у 2012. години, приметивши да:




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Највећи од ових финансијских адута био је Мајер Амшел Ротшилд, рођен 1744. године у јеврејском насељу у Франкфурту. О његовом раном животу се не зна много, јер је то била једна од десетина хиљада маргинализованих, прогнаних породица. Али кад је одрастао, постао је приправник у малој банци у Хамбургу, где је научио занат. Враћајући се у Франкфурт са 19 година, понудио је своје услуге банкарства на скроман начин, почевши од трговине ретким кованицама и повезаним улагањима. Био је енергичан, паметан и највише од свега је био каризматичан. И био је паметан, тражио је богату клијентелу и дружио се са племством кад год је могао. До 40. године учврстио је свој најважнији пословни контакт: Ландграве Вилијам, изабраник Хесена, један од само малог броја племића овлаштених да изаберу светог римског цара. Када је Вилијам био млађи, бавио се трговином ретким кованицама с Мајеровим оцем, и тако су се њих двоје увек познавали. Када је Вилијам наследио огромно богатство свог оца, његово пријатељство са Мајером Ротшилдом омогућило је Мајеру да започне с обављањем већих међународних трансакција.

Прочитајте још:  Америчка трагедија

То је тачка у којој се Ротшилд име први пут укључило у манипулацију новцем иза кулиса ратова. Мајер је чврсто вјеровао у породични посао и инсистирао на кориштењу властитих синова – до тада је имао пет година – као својих пословних партнера. Оно што је учинио сљедеће постао је узор многим моц́ним јеврејским финансијерима који су следили: Инсталирао је сваког од својих пет синова као своје агенте у пет главних финансијских центара Европе: најстаријег Амшел Мајер Ротшилда у Франкфурту, Саломона Мајер Рошилда у Бечу, Натхана Мајера Ротшилда у Лондону, Калмана Мајер Ротшилд у Напуљу и најмлађи Јакоб Маиер Ротхшилд у Паризу.

Иако је породица Ротшилд стекла велико богатство од 1700-их, проблематичне су тврдње да имају нето вредност од 500 билиона долара или да поседују 80 одсто светског богатства.

По једном, процењено је да је целокупно светско богатство у 2015. години само 250 билиона долара, што је половина онога што су Ротшилдови родитељи наводно поседовали.




Глобално богатство је достигло 250 билиона америчких долара у 2015. години, нешто мање него годину дана раније, због негативних кретања курса. Међутим, основни трендови богатства углавном остају позитивни, наводи се у годишњем „Извештају о глобалном богатству“ Института за истраживање Credit Suisse.

Такође, Ротшилди су започели стицање свог богатства у 1700-има, и од тада је породица родила стотине потомака, тако да више нема централизованог богатства породице Ротшилд. Најближа ствар компаније „Ротшилд Фамили“ у 2016. години је Ротшилд Гроуп, мултинационална компанија за инвестиционо банкарство, али та фирма сама по себи не доноси готово довољан приход да би поткрепио потраживања о богатству породице. Годишњи приход Ротшилд групе износио је око 500 милиона долара. За поређење, највец́а светска компанија, Валмарт, има годишњи приход од скоро 500 милијарди долара.

Прочитајте још:  МИЛИОН ЉУДИ НА УЛИЦАМА ФРАНЦУСКЕ: Бесни на Макронов закон – полиција ВОДЕНИМ ТОПОВИМА растерује демонстранте!

Такође треба напоменути да је само један члан породице Ротшилд уврштен на Форбсову листу светских милијардера: Бењамин де Ротшилд, који је рангиран на броју #1121, са нето вредности од 1,61 милијарди долара.

Иако је породица Ротшилд сигурно била једна од најзначајнијих светских финансијских сила у вековима прошлости, они више немају исти утицај на глобалне послове.



Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *