ТЕОРИЈЕ ЗАВЕРЕ: Шта крије Област 51?

0

Ванземаљац (Фото: pixabay. com)

Маштовита спекулација да су ванземаљци слетели у пустиње Неваде сада је већ класик; у међувремену су никле оне о педофилским ланцима, дубоким државама, рептилијанцима који владају светом и којекакве друге, али је она да америчка влада у Области 51 чува препариране ванземаљце и олупине летећих тањира права правцата олдскул теорија завере.

Ареа 51 се прошле године изнова нашла у центру пажње када се више од милион људи на Фејсбуку одазвало на организовани упад у тајну војну базу у Невади. Почело је као безазлена шала када је неко на Фејсбуку написао: “Можемо да будемо бржи од њихових метака. Хајде да видимо те ванземаљце.”

Америчком ратном ваздухопловству, међутим, није баш било смешно, па су пале свакакве претње и упозорења како људима ни у лудилу не би пало на памет да навале у зону у којој се обучавају америчке оружане снаге и на томе је и остало. Ипак, извесно је да број људи који верују да америчка влада у бази Област 51 (која је формално призната тек 2013. године) крије заробљене ванземаљце, њихову технологију и срушене НЛО све већи, иако је ова теорија стара сада већ више од 30 година.




Све је почело када је извесни Боб Лазар (на Нетфликсу постоји и документарац о њему) у једном интервјуу рекао да је радио као физичар у Области 51. Тамо је, наводно, имао приступ владиним документима у којима се, наводно, описује умешаност ванземаљаца у живот на земљи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитај још: НОВА ЛУДА ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ: Да ли је Меланија Трамп у ствари мртва?

Прочитајте још:  Качински: За пад наталитета у Пољској криве су жене јер пију алкохол

Доказа за то, наравно, није било, нити има доказа да је човек стварно физичар, али је његова прича уследила у стратешком тренутку – пошто је америчка јавност већ постала сумњичава према влади после Вијетнама и Вотергејта.

Розвел и Област 51 су постали својеврсна парабола званичног обмањивања. У Розвелу, у Новом Мексику, 1947. године се срушила једна летелица, и иако је војска првобитно тврдила да је у питању био метеоролошки балон, многи верују да је у питању НЛО, али да је ствар прописно заташкана. У међувремену је откривено да се радило о тестирању нуклеарног балона за надзор, али ни то није много помогло да се разувере теоретичари завере.

Прочитај још: Несторовић: Ако буде другог таласа епидемије, онда ће теорије завере бити тачне

Област 128 километара западно од Лас Вегаса је добила своје славне тренутке и у популарној култури, нарочито на филму. Вероватно је најпознатији “Дан независности”, филм из 1996. са Вилом Смитом у главној улози о групи људи која се задесила заједно у пустињи у Невади после напада непознате расе ванземаљаца, а када заробљено створење одведу у Област 51, откривају да је влада умешана у НЛО заверу још од инцидента у Розвелу током 1940-их. Розвел данас макар добро зарађује на овом миту.




Ова теорија се, такође, често пресеца са онима да ванземаљци отимају људе да на њима врше којекакве експерименте (има, чак, и Срба који тврде да су били отети), а настало је и занимање “ловац на НЛО”, спомињу се подземни центри за истраживање, интерконтинентална подземна железница, писта која нестаје и свакакве друге ствари базиране на ванземаљској технологији која је, подразумева се, светлосним годинама испред наше.

Прочитајте још:  Зашто пророци предвиђају да ће трећи свет почети на Истоку

Чак ни Боб Лазар није једини који тврди да је радио у Области 51. У документарном филму “Дреамланд”, инжењер стар 71 годину говори да је педесетих радио на Симулатору Летећег Диска моделованом по срушеној ванземаљској летелици, а да му је помагао ванземаљац по имену Џеј Род.

Са истим ванземаљцем је, наводно, радио и Ден Буриш, задужен за клонирање ванземаљских вируса. (Можда је одатле дошла корона?)

Воја Антонић је сулуду природу ових тврдњи и, уопште, “виђених” ванземаљских бродова сасвим сажео у једном питању: “Зашто се ванземаљци не показују стручњацима, него људима који гледају у небо само зато што немају друга посла?”




Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *