ПОБЕДА ДЕМОНСТРАНАТА?! Расформирана полиција, ништа им не стоји на путу према Трампу!

Већина чланова Градског савета Минеаполиса подржава идеју да се расформирају полицијске снаге и организује нова служба за заштиту јавне безбедности, изјавили су званичници.

„Расформисаћемо Полицијско одељење Минеаполиса. Када то будемо урадили, нећемо га поново тек тако саставити. Драматично ћемо размислити о томе како да приступимо питању јавне безбедности и реаговању у ванредним ситуацијама“, написао је на „Твитеру“ члан Савета Џеремаја Елис.

Покрет који се залаже за укидање средстава полицији потиче из времена пре убиства Џорџа Флојда и актуелних протеста, али је добио додатну подршку од када је овај Афроамериканац изгубио живот током полицијског привођења.Управа Минеаполиса до сада није формално дискутовала о укидању средстава за полицијске снаге или њиховој реорганизацији. Председник Градског савета Лиса Бендер рекла је да већина подржава ту идеју.

– Одлучни смо да расформирамо полицијске снаге у познатом облику у Минеаполису и да поново изградимо своју заједницу по моделу јавне безбедности који заправо штити саму заједницу – изјавила је Бендерова.

Изабрани званичници у Њујорку и Лос Анђелесу изјавили су да ће умањити полицијске буџете како би померили фокус на социјалне услуге, што је још један знак да се шири утицај овог покрета.Срна

2 Коментара

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.