А ХИСТЕРИЧНО НАМ ПРЕТИЛИ ГРОБЉЕМ: Шпанија и Италија безбедније од Србије!

(Фото Танјуг)

Иако се власт данима упиње да нам објасни како је коронавирус малтене прошлост и да би требало да се вратимо нормалном животу, наравно све како би се одржали планирани избори 21. јуна, стварност и чињенице је дементују. Томе у прилог говори раст заражених у Србији, али и позиција Србије међу најсигурнијим земљама од коронавируса у свету.

Амерички часопис Форбс је, наиме, саставио списак од 100 земаља по нивоу безбедности од заразе коронавирусом и Србија је по том параметру далеко од врха, тачније тек је на 54. месту. У региону боље од нас стоје Словенија (32), Хрватска (36) и Црна Гора (42), док су иза нас Босна и Херцеговина и Северна Македонија.

Када је реч о осталим земљама, небезбедније од Србије су САД (58), Русија (61) и Велика Британија (68), а посебно је занимљиво да су од наше земље у овом тренутку сигурније Италија и Шпанија.

Због чега је ово важно напоменути? Па, највише због застрашивања нашег народа у доба коронавируса, када су власт и Кризни штаб претили италијанским и шпанским сценариом, било је говора да ћемо много горе проћи од ових земаља ако се не придржавама упутстава, а сада, само месец, два касније, Србија је несигурнија од ових некадашњих жаришта коронавируса у Европи.На то је указао и председник Демократске странке Зоран Лутовац, који се тим поводом огласио на Твитеру.

– На листи најбезбеднијих земаља од пандемије Ковид-19 Србија се налази на 54. месту, одмах иза Италије. На РТС-у су јавили да боље стојимо од Италије и САД, али нису рекли да смо иза Шпаније и Италије, због којих је Александар Вучић застрашивао грађане рекавши да неће бити довољно места на гробљима – написао је Лутовац

На крају напоменимо и то да су у овом тренутку најбезбедније земље од коронавируса Швајцарска, Немачка, Израел, Сингапур, Јапан, Аустрија, Кина, Аустралија, Нови Зеланд и Јужна Кореја.Директно.рс

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.