РИК

РИK је на седници која је одржана у 1.40 сати после поноћи донео одлуку да се одбија проглашење изборне листе Групе грађана “Покрет Левијатан-живим за Србију”.

Ова изборна листа је доставила 3.930 правно ваљаних изјава, док је од ње закључком РИK-а од 6. јуна било тражено да треба да достави још најмање 3.085 правно ваљаних изјава које подржавају ову листу, али су чланови РИK-а изразили сумњи да је тај покрет сам прикупио потписе.

Заменица председника РИK-а Жељка Радета је у образложењу рекла да та група грађана за месец и по дана није успела да сакупи 10.000 потписа али да је за два дана сакупила 4.000 потписа подршке додајући да је Група грађана “Покрет Левијатан живим за Србију” за 48 сати “прикупила толико потписа да је формално испунила услов, али да ми сви знамо да то није тако” због чега је најавила да неће гласати за проглашење ове изборне листе.



Бета

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Одбијен Левијатан

  1. Kakve to veze ima, poslednjih 48 sati koliko sam pratio otvorili su u isto vreme veci broj centara za potpise a do sada su isli deo po deo…naravno da je logicno da moze skupiti i za 24h kad prikupljaju na vise mesta u isto vreme….Glasanje za listu, glasanje ko moze a ko ne moze na izbore..Pa ako ima potpise kakvo glasanje?.dotakli smo dno
    Na izbore bi dobila min 700 000 ako ne i visee. to sigurno

  2. Заиста је срамота, на страну што је то потпуно неутемељено на закону!
    Зашто је само Левијатан у наслову? Шта се десило са покретом Живим за Србију?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *