МОЋНИЈИ СТЕ НЕГО ШТО МИСЛИТЕ: Откријте тајне моћи и промените ток негативних догађаја

0

(Фото: Profimedia)

Психолози кажу како позитивно размишљање о нечему може допринети томе да се то доиста и догоди.

Другим речима, очекујући да се нешто добро догоди, на мозак делујемо на сличан начин као хипнотизери. Стручњаци Марyанне Гаррy и Роберт Мицхаел са Свеучилишта Вицториа из Новог Зеланда тврде да је томе управо тако.

‘Након што предвидимо одређени исход, он ће се и догодити јер ће наше накнадне мисли и понашање помоћи да се тај резултат и оствари’, кажу они.

Многе студије су показале да намерне сугестије могу утицати на то како људи обављају своје задатке, које производе воле и како реагирају на лекове. Др. Гаррy каже да разлог за то лежи у нашим очекивањима, начину на који ми предосећамо наше реакције у различитим ситуацијама, пише Даилy маил.

Није реч о магији, али научници кажу да је утицај сугестије моћнији него што људи мисле и то може променити понашање па чак и исходе. Примерице, ако неко срамежљив очекује да ће му чаша вина помоћи да се опусти на некој забави, вероватно ће се и осећати слободније, приступат ће већем броју људи и бити укључен у више разговора током вечери. Иако ће већина, вероватно, заслуге приписати вину, заправо су њихова очекивања заслужна за опуштеније понашање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Занимљиво је да и ненамјерни предлози могу имати исти учинак. Тим истраживача сматра како ненамерне сугестије могу имати важне импликације за академска истраживања.

‘У знанственој заједници морамо бити свесни и контролирати утицај који можемо имати на судионике истраживања, будући да обично проматрање може утицати на то да се људи осећају посебно што, такође, може бити сугестивно. То може бити забрињавајуће и због тога што заслуге можемо приписати неком новом леку или лечењу, а да нисмо свесни да смо ми ти који су заправо утецали на њих’, каже др. Гаррy.

Прочитајте још:  Осетите укус Николајева”: у продаји се појавила вода из славина (видео)

Рецентна истраживања показују да су нека од најинтригантнијих открића с подручја психологије била, барем деломично, под утецајем сугестија и очекивања. Иако се још увијек не зна где је граница између сугестије и стварности, др. Гаррy поручује – ако можемо искористити моћ сугестије, можемо побољшати животе људи.

Аутосугестија је инструмент којим се треба научити служити једнако као и сваким оруђем, сматрају многи.

Свјесна аутосугестија примјењивана је с повјерењем, а дубоком вером у себе, остварује се математичком тачношћу у границама онога што се не противи здравом разуму.




Моћи и тајне аутосугестије

Ако не осећате да постижете очекиване резултате, то је из разлога јер нисте опуштени. Да би се сугестија правилно применила, апсолутно је потребно не примењивати ју на силу и с напором. Напор намеће присуство воље, а употреба воље мора се избећи.

Велики је број оних који су се дуго узалуд лечили замишљајући да ће се одмах излечити сугестијом. То је грешка. Неразумно је тако мислити. Од сугестије треба тражити само оно што она може дати, тј. постепено побољшање, које се мало-помало претвара у потпуно изљечење, ако је оно могуће.

Страх од неуспеха чини да и нешто што је највјероватније – не успе, као што мисао о успеху води до њега.

Веровање је потребно исто толико ономе ко примење сугестију као и ономе на коме се она примењује.

Сугестија других никада не може бити јача од оне која је у нама самима.

Некада се веровало да се хипноза може примењивати само при лечењу неуролошких обољења, а њен домет је много већи. Хипнозом се данас преко живчаног сустава делује на цели организам.

Прочитајте још:  "Сада смо развијени!" Словенија дозвољава истополним паровима да усвајају децу

Стрпљење и устрајност огромна су снага и једина која вам је потребна.

Никад не губите из вида основни принцип аутосугестије: ”Увек оптимизам, чак и онда када изгледа да се ситуација томе противи.”



Дневно.хр / Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *