Јако невреме погодило Ивањицу: Поплављене куће, мештани лопатама скупљали град (видео)

0

(Фото: Пиксибај)

Олујно невреме праћено јаком кишом изазвало је поплаве у ивањичким насељима Сењак, Буковица и Марина Река, а бујица је однела одређену количину земље.

– У овом делу града радимо замену азбестних цеви и поједини канали су остали отворени, бујица је однела одређену количину земље и дошло је до проблема у четири домаћинства. Врло брзо смо успели да санирамо изливање воде, али додатни проблем нам представља нестабилна временска прогноза и нове најављене падавине – изјавио је заменик председника општине Ивањица Момчило Митровић.

Јако невреме праћено крупним интензивним градом, захватило је и подголијска ивањичка села, а поједина дворишта потпуно су обелела од града, а мештани су га скупљали лопатама.



– Још увек нисмо примили дојаву о штети, оно што за сада знамо јесте да се на том подручју људи не баве пољопривредо и избегнута је штета на малињацима. Са противградне станице испаљено је 55 ракета – рекао је Митровић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како се наводи, невреме је погодило и општине Ариље, Пожега и Лучани.



Вести онлајн

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *