Несторовић: Сад су убиства као у стара добра времена! Враћамо се у нормалу (ВИДЕО)

Бранимир Несторовић (Фото: Јутјуб)

„Србија, али и цела Европа, излази из епидемије вируса корона и сада ће да се јављају само спорадични џепови заразе“, рекао је пулмолог Бранимир Несторовић и додао да ће вероватно до почетка јула бити тако.

Вирус је, наводи, сада слаб и од 66 новозаражених само једно или двоје имају запаљење плућа, док је у јеку епидемије на 100 заражених 20 или 30 имало упалу плућа.

Упитан да ли ће бити забрањена окупљања, Несторовић је рекао да не верује, јер за то нема разлога.

– Пуно се људи тестира, а мали је број заражених. И они који су позитивни се не разбољевају, немају изражену клиничку слику – навео је Несторовић.У овом периоду под ризиком су и даље старе особе и хронични болесници, док млади нису у великом ризику.

– Не можемо да затварамо земљу и уништавамо економију због десетак пацијената који имају запаљење плућа. Имамо тестове, лечимо их. Нема сврхе даље ограничавати људе. Сада би то било немогуће јер су људи ментално прошли кроз епидемију – навео је он.

А онда је уследила шокантна изјава.– Сада када би ограничили људе избила би побуна. Видите ваше вести, сад су убиства као у стара добра времена, убиства, мислим насиље, сад ће почну пљачке банака. Враћамо се у нормалу, људи су се заморили од те теме. Чак и ако постоји реална опасност од корона вируса људи не желе да слушају о томе. Постоји опасност за старачке домове, али ови који су здрави, за њих као и пре прање руку… – рекао је Несторовић.

Он оцењује да су скандалозне изјаве које долазе од Светске здравствене организације и навео два примера: први везан за хлорокин и повлачење студије, а други да асимптоматски пацијенти нису инфективни за друге људе.Блиц

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.