Отац погинулог радника из Лучана: Директор нас псује, а сви ћуте

0

(Фото: Нова.рс)

Милован Миливојевић, отац страдалог Миломира Миливојевића, радника фабрике “Милан Благојевић – Наменска” из Лучана, казао је данас након суђења директору Радошу Миловановићу и осталим оптуженим, да инцидент са псовањем који се догодио уочи почетка претреса није једини, већ да је и на претходном рочишту оптужени његовој ћерки Мирјани добацио да ће јој “ј**** мајку”, док је њему казао да је “ђубре смрдљиво”.

Миливојевић је додатно узнемирен јер нико од надлежних ни данас није реаговао на ове гнусне псовке и провокације.

“Њега нико не санкционише. Толико је овде обезбеђења, полиције, а нико не констатује, нити помишља да пише било какву казну. Од њега се све може очекивати” , испричао је неутешни отац новинарима испред зграде Основног суда у Ивањици.




На данашњем суђењу настављено је саслушање трећеоптуженог Томе Стојића, који је у време несреће био руководилац сектора за безбедност и заштиту у “Наменској”. Стојић је након шест месеци од несреће дао отказ у фабрици, а своју одбрану он је изнео на претходном престресу, док је данас одговарао на питања адвоката. Он је навео да се не осећа кривим и одговорним за погибију двојице раднике фабрике, а потом и да сматра да за несрећу нису криви ни директор Радош Миловановић, као ни другооптужени Владимир Лончаревић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Заступник оштећене породице Миливојевић, адвокат Владимир Тодорић испитивао је Стојића о безбедоносним процедурама, док су његови одговори у најмању руку били конфузни и контрадикторни. На питање Тодорића да ли постоји разлика између отпадака барута и остатка барута, Стојић је казао да постоји, појашњавајући да је остатак барута нешто што се враћа у процес проиводње, за разлику од отпадака. Такође је навео да се отпад мора чувати под водом, али не и остатак, али је на послетку ипак казао д ане може са сигурношћу да прецизира одговор јер – није технолог по струци.

Прочитајте још:  Наставак афере „Лобирање“: Телеком и даље покушава да избегне помињање у извештају ЕП

Оно што је међутим, децидирано тврдио било је да су на месту где се складиштио барутни остатак, а где је дошло до трагедије, биле испоштоване све процедуре.



Тодорић је подсетио Стојића да је на саслушању у тужилаштву тврдио да није био на месту несреће у тренутку када се она догодила, али да је по доласку видео гуму која је летела 15 метара. С обзиром да је на претходном претресу рекао да је дошло до пожара, а не екплозије, Тодорић га је упитао да ли предмет као што је гума може да полети услед пожара или само након екплозије.

Оптужени је међутим, навео да је он “описао само чињенично стање”. На питање да ли је тачна тврдња оптуженог директора Миловановића о томе да је издао наредбу да се у простору за складиштење барута не може налазити количина већа од 450 кг, Стојић је казао да му није познато да је директор доносио наредбу , али да је на вратима складишта била ознака о ограниченој количини од 450кг.

Стојић је потом одговарао и на питања Миловановићевог браниоца, адвоката Драгана Палибрка, који га је упитао шта је онда, уколико су све процедуре биле испоштоване, био узрок несреће.

“Не могу конкретно да кажем шта је узрок, али сам имао увид у два вештачења и слажем се са оним које је радио Институт за превенцију Нови Сад, у ком је наведено да радници испустили на бетон буре барута, као и да је због тога дошло до пожара и екплозије.

Суд је потом одложио наставка суђења за 1. септембар, а истовремено је заказан и други термин и то за 5. октобар.

Прочитајте још:  ТОТАЛНИ КОЛАПС - ДВА СЕЛА У АРИЉУ ПОТПУНО ЗАВЕЈАНА! Путеви непроходни, а без струје око 2.500 људи



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *