Све благодети црне чоколаде: Ублажава кашаљ, смањује холестерол и ризик од карцинома

0

Многима је познато да је тамна чоколада изврсна за дијету, али је исто тако мање познато да је овај врста чоколаде богат извор антиоксиданата. Она може да побољшати здравље и смањи ризик од срчаних болести.

Она побољшава проток крви и снижава крвни притисак, смањује оксидовани ЛДЛ холестерол, спречава стварање плака у венама и артеријама.

Најновија истраживања показују да већа коцка тамне чоколаде дневно битно смањује таложење лошег холестерола на зидовима крвних судова. Такође, може да ублажи и симптоме хроничног умора.




Осим тога црна чоколада побољшава мождане функције већ након пет дана конзумирања због стимулације протока крви у мозак. Ово је посебно значајно за старије људе који пате од блажих облика деменције, или се опорављају од лакших можданих удара. Чоколада ублажава дуготрајни кашаљ, тврде стручњаци, а да је њен састојак теобромин троструко ефикаснији од синтетичког лека који преписују лекари.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како су показале научне студије, висок ниво антиоксиданса полифенола који се налази у тамној чоколади знатно ублажава штету коју праве слободни радикали у организму. На тај начин се смањује ризик од појаве карцинома.

Без претеривања
Наравно, то никако не значи да би црну чоколаду требало јести у неграниченим количинама, посебно ако имате проблема са нивом шећера у крви. Или ако имате вишка који килограм!



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *