Црна Гора поново на ногама! Будвани, Беранци, Пљевљани кренули на литије

1

Литије у Црној Гори (фото: Profimedia)

Након више месеци паузе, због пандемије корона, и мера Националног координационог тела за спречавање заразних болести, данас и званично се настављају литије.

Молитвене литије, које организује СПЦ у Црној Гори поводом усвајања спорног Закона о слободи вероисповести, вечерас од 20 сати ће бити одржане у Подгорици, Бару, Старом Бару, Сутомору и Вирпазару, Будви и Даниловграду.

Тамо где литије нису на време пријављене и где, самим тим, нису добиле одобрење полиције, служиће се само молебни у храму.

Тако ће, према најављеном програму Митрополије црногорско-приморске, само молебани за одбрану светиња бити служени у храмовима у Котору, Никшићу, Плужанима и на Жабљаку, са почетком у 18 или 19 сати.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, литије које су организоване у Црној Гори због спорног Закона о слободи веросиповести биле су прекинуте због епидемије корона вируса.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Црна Гора поново на ногама! Будвани, Беранци, Пљевљани кренули на литије

  1. Добар текст, само једна напомена: Каже се “Пљевљаци”, а не “Пљевљани”. Становници бугарског града Плевна су “Плевљани”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *