У ЗАГРЕБУ ОСВАНУЛА ЈОШ ЈЕДНА ДЕГУТАНТНА ПОРУКА УПУЋЕНА СРБИМА: “Све ћемо вам прсте сломит’, а не само три. Уби Србина”

0

“У Вуковару хрватскоме граду, граду многи четници су оставили браду. Све ћемо вам прсте сломит’, а не само три. Уби Србина”, нови је графит који ие у суботу касно после подне освануо на једној згради у загребачком насеју Боровје.

Полиција за сада није нашла онога ко је написао графит на прочељу стамбене зграде, а председник СНВ-а Милорад Пуповац је коментарисао да Срби у Хрватској доживљавају све теже нападе.

“И ми Срби у Хрватској све теже дишемо попут оног Афроамериканца због којег је устала цела Америка и придружио јој се добар део света”.



Поздравио је реакције председника Зорана Милановића и премијера Андреја Пленковића везано уз инцидент у Кустошији, као и дела јавности и политичара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Свака част и председнику и премијеру. Свака част и неким политичким групацијама, махом мањима, невладиним организацијама, махом мањима. Свака част и медијима, већини националних медија. Они обављају оно што би требао обављати свако, сваки грађанин, сваки политичар, свака странка. А то је – рећи: ‘Доста је!’, јер ово је опасно за све”, закључио је на крају Милорад Пуповац у разговору за РТЛ.

Постављање срамотног графита дешава се само два дана након што је скуп навијача у загребачком насељу Кустошија развила транспарент с поруком “Је*ат ћемо српске жене и дјецу”, у Улици града Чикага у Боровју појавио се срамни графит који позива на насиље према Србима.

в

Ј. Кеблер / Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *