Дечији канал објавио да је вољени цртани јунак геј? ФОТО

0

Сунђер Боб (Фото: Getty Images, Alberto E. Rodriguez / Staff)

Дечији амерички канал Никелодијан је на свом званичном Твитер профилу објавио фотографију троје ликова који се појављују у серијама емитованим на њиховом каналу и написао како славе Месец поноса са ЛГБТQ+ заједницом.

Оно што је збунило људе је што је један од ликова на фотографијама и Сунђер Боб, и корисници Твитера су закључили да нам Никелодијан поручује да је овај блесави јунак геј.

Фанови цртаног филма, који је почео с емитовањем 1999. године, одавно сумњају како је главни лик хомосексуалац.




У једној епизоди која је приказана 2002. године, Сунђер Боб и његов најбољи пријатељ Патрик постају родитељи напуштеној шкољки, стварајући алузије на геј пар који усваја дете.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ипак, креатор цртаног филма, Стевен Хиленберг, који је преминуо пре две године, истицао је да Сунђер Боб није геј, али да јесте члан ЛГБТQ+ заједнице зато што је асексуалан. Асексуалност такође припада ЛГБТГ+ заједници.

“Никад нисмо планирали да он буде геј. Мислим да је он асексуалан. Само се трудимо да серија буде духовита, а оријентација нема никакве везе са овим цртаним филмом”, рекао је још 2005. године, пишу страни медији.



Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *