Ова чудотворна биљка је лек за цело тело: Чисти крвне судове, погодује дијабетичарима, лечи кожна обољења!

0

(Фото: Shuterstock)

Жути ноћурак, или ноћни цвет, како га још зову, добио је име по својим жутим цветовима који се отварају само ноћу. Ова биљка чија су лековита својства познавали још Индијанци, цвета од јуна до октобра.

Жути ноћурак има велики број бенефита за организам, па не чуди што се деценијама уназад користи у сврху лечења многих болести. Од оних безалених до тежих обољења.

Оно по чему је посебна ова биљка јесте садржај есенцијалних масних киселина, али и, најважније, садржају гама линоленске киселине. Управо ова киселина је толико важна за организам, јер добро утиче на хормоне, посебно на простагландин.




Овај хормон утиче на снижавање крвног притиска, на здравље коже, на инсулин, побољшава имунитет, одржава ниво течности у нашем организму и још много тога.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Уље жутог ноћурка је веома добро за многе поремећаје, од оних безазлених до заиста озбиљних болести. Наиме, жути ноћурак може да помогне првенствено женама и ту заиста има широку примену. Одличан је за ублажавање симптома пмс-а, затим код болних меструација и код неплодности.

Уље ноћурка уноси се оралним путем и моћан је чистач крви, снижава ниво холестерола, побољшава циркуалцију, спречава згрушавање крви и упалу вена. Такође, помаже у лечењу хемороида, а препоручује се и особама које болују од дијабетеса, пате од артритиса, гихта или имају менструалне болове.




Kористи се и у козметичке сврхе, јер може да подстакне раст косе и ноктију, а позитиван утицај има и на изглед коже.

Он лечи и озбиљиније поремећаје или бар ублажава последице озбиљнијих болести. Kористи се у процесу лећење алкохолизма. Kористан је код пацијената који имају остеопорозу, артритис, као и код особа које пате од хроничног умора.

Прочитајте још:  Кампања за још један експеримент над Србима: Велики кашаљ!

Делотворан је и када је у питању рак или мултипла склероза, код болести срца, неврног система, дијабетеса и крвних судова. Потврђено је позитивно дејство на ублажавање симптома Алцхајмерове, али и Паркинсонове болести.

Жути ноћурак можете да нађете у разним облицима, а у највећој мери се користе уљане капи.



(стил.курир.рс)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *