Ослободите се негативних мисли и емоција за 5 минута: Генијално правило Kарла Јунга!

0

(Фото: Shuterstock)

Kарл Јунг имао је врло јединствене погледе на животне принципе добра и зла у људима. Нарочито је веровао да у нашој психи постоји сенка коју не можемо у потпуности да избришемо, али је можемо контролисати.

Људи ц́е увек бити осетљиви на лошу околину и негативну енергију. Ту су и негативности и лоше мисли унутар нас. Та осећања која кријемо у себи он је назвао “Сенке”

Ево како Јунг то објашњава: “Свако од нас носи сенку у себи, и што се мање манифестује у свесном животу појединца, тамнија је и тамнија.”

Его нас тера да верујемо да у нама постоји само добро и то се наставља све док нека животна ситуација не подигне ову таму на површину – у облику презира, љутње или бахатости.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kада наиђемо на неуспех, или, рецимо, када неко неочекивано укаже на нешто лоше што смо урадили, у већини случајева реагујемо негативно. Љутња, огорченост и страх уздижу се из дубине наше психе, попут древних ратника, спремних да бране наш надувани и рањиви его.

Его нас тера да оправдавамо своје поступке – без обзира колико ружни они заиста били. Наш свесни ум, фигуративно речено, гура проблем под тепих како би умањио његов утицај на его.

Неуролози су одавно закључили да мисли различитих људи имају различите фреквенције, а те фреквенције директно утичу на наше понашање. Добро и зло, све је то део наше личности.

У ствари, ми нисмо у стању да директно схватимо свет око нас, такав какав јесте, већ то радимо кроз призму нашег ума. А када у њему завлада хармонија, љубав и позитивно стање, то унутрашње стање ће се сигурно одразити на спољашњи свет.

Прочитајте још:  Правилно чување хране - Како да намирнице увек остану свеже?

Али ако погледамо око себе и видимо само хаос и зло, то указује да у нама дубоко владају баш таква осећања.




Ма колико желели да све буде спокојно и мирно, морамо прихватити и постојање тамне стране у нама.

Ако не прихватимо властити унутрашњи мрак, заувек ћемо остати његови заробљеници. Сенка чије постојање одбијате да признате има горућу жељу да контролише и управља и вама и другима.

Психолози верују да би наше тело и ум остали здрави што је дуже могуће, морамо погледати своју Сенку директно у лице. Завирите у своју душу и не стидите се онога што тамо видите.

У реду је имати мрачна осећања, она су урођена у сваком од нас, али је потребно свакодневно радити на томе да се она искорене. Не игнорисати их, већ се суочити са њима и искоренити их.

Претворите негативне емоције у позитивне, а тако ћете помоћи уму да с временом достигне нови ниво свести. На тај начин се контролишу негативне емоције и долази до среће.

Једном када препознате своје унутрашње проблеме и рањивости, биће много лакше разумети како се с њима суочити. И после тога, негативне емоције ће изгубити сваку моћ над вама.

Можете претворити своју Сенку од непријатеља у савезника који ће вам помоћи да укротите сопствене мисли. Ако мисли позитивно утичу на вашу енергију, оне проширују вашу свест, али негативне мисли, напротив, смањују је. Зато је важно научити контролисати своје мисли и све у животу гледати са позитивне стране.



(стил.курир.рс)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *