Под сталним сте СТРЕСОМ и нисте чули за чај од ВАЛЕРИЈАНЕ? Време је да се упознате са његовим благодетима

0

Најбоља антистрес терапија се заснива на природним састојцима. Иако се стрес сматра савременом болешћу, он није био непознат нашим прецима. Уместо седатива могли бисте да испробате “биљну алтернативу”, за коју травари тврде да делује.

Биљка валеријана од давнина је популарна као ефикасан лек за смирење и за лечење нервних обољења и поремећаја. О значају ове биљке и њеном умирујућем дејству говори и сазнање да су се још током Првог и Другог светског рата користиле тинктуре валеријане за лечење војника који су доживели трауме.

Лековита својства чаја од валеријане

Чај од валеријане успешно се користи код свих нервних болести, прави се од корена и добро се показао код многих стања у људском организму.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овај напитак помаже код немирног сна, помаже да се смирите и самим тим имате трајнији и квалитетнији сан. Такође, користи се и као природни седатив који смањује анксиозност и остале психичке проблеме.

Чај од валеријане спречава стомачне грчеве и умирује систем за варење. Одличан је као додатак у терапији за епилепсију, а показао се и као одличан у лечењу мигрена.

Помаже у ублажавању менструалних болова, али и у смањивању крвног притиска и спречава појаву тумора.

Чај од валеријане

Валеријана је једна од најпознатијих биљака у за борбу против напетости и нервозе. Широко се примењује у фитотерапији за здравље централног нервног система. Чај за смирење од валеријане смањује психосоматске појаве као што су спазам, лупање срца, повраћање, несаница.




Чај за смирење прави тако што се помеша по кашичица корена валеријане и биљкепасифлоре и прелије са литар воде. Најбоље је то урадити ујутру. Оставити напитак нек одстоји до предвече. Затим процедити и попити 2 шоље овог чаја док не одете на спавање.

Прочитајте још:  РУСКИ ЛЕКАР ОТКРИО НАЈЈЕФТИНИЈИ НАЧИН ДА ОЈАЧАТЕ ИМУНИТЕТ: Ових 6 биљних чајева су најбољи, а 1 од поврћа је БОМБА

Са обзиром на то да валеријана није пријатног мириса, чај можете правити у комбинацији са другим ароматичним биљкама, које не би требало да имају седативно дејство, јер је валеријана по себи јак седатив. Најбоље је комбиновати је са слабијим биљкама као што су камилица, нана, мелиса, хмељ.

Конзумирање чаја у великим количинама није препоручљиво јер се могу појавити одређени нежељени ефекти попут главобоље, мучнине и узнемирености. Након три недеље употребе валеријане најбоље је направити паузу.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *