Бори се против СТАРЕЊА и ПОБЕЂУЈЕ КАНЦЕР: Астрагал се сматра биљком БЕСМРТНОСТИ, има је и код нас

0

Астрагал

Астрагал се често користи за лечење доброћудних тумора материце или миома. Код злоћудних тумора користи се код тумора јајника, млечних жлезда, црева, желуца, једњака, грлића материце…

Стигао је из далеке прошлости, задевен у седло дивљих коња Скита, који су у галопу дизали прашину бескрајним пространством степа. Тај мистериозан народ који је владао степама Евроазије носио је са собом увек једну, исто тако мистериозну, биљку: астрагал вунени.

Служио им је да ратник оздрави и да подигне поново у седло онемоћалог старца. Толико је био моћан његов учинак. Сматран биљком бесмртности и чудотворцем, јер је могао да победи, веровали су, баш сваку болест.

Скити су љубоморно чували своју тајну бесмртности, не само од других народа, већ и међу собом. По цену смрти било је забрањено да ову биљку користе жене и обични грађани који нису били ратници. Била је посебна, али само за ратнике.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Временом, тајна се ширила и народна традиција евроазијских народа чувала је и преносила ову тајну која је стигла до модерних људи. Из прошлости руске степе астрагал је тако стигао право у наше апотеке. И чини се да је ова необична, лепа биљка са длачицама које подсећају на вуну, због чега је добила назив вунени астрагал – данас обожавана као и некада.

Ова чињеница није дала мира алхемичарима који су упорно кроз историју користили астрагал у својим тајним експериментима, надајући се да ће им поћи за руком да створе камен мудрости.

Друга необична чињеница јесте да астрагал садржи и остале елементе из Мендељејеве периодне таблице елемената које морају дати благодет људском организму.

Прочитајте још:  Главица купуса пуњена поврћем и јагњетином (ВИДЕО)

Вунени астрагал расте у волгоградској области, ставропољској, у Украјини и Моладавији. Не подноси влагу и сенку. Астрагал је биљка сунца.

Вунени астрагал има веома широк спектар деловања на људски организам. Аутор књиге о астргалу наводи да се користе и корен и цвет и лист за подизање имунитета, за болести срца, код високог притиска, дијабетеса, као седатив, као диуретик, зачишћење јетре.




Борац је против вируса и бактерија. Слови за биљку моћну против старења. У случају овог последњег, рађене су бројне студије, како наводи Јуриј Константинов, у којима је потврђен ефекат успоравања старења и моћ довођења у топ ниво целог организма.

Астрагалима још једно моћно дејство – умирује и снижава стрес, што доводи организам у стање блаженства.

Највише се, међутим, у Русији поштује његово антиканцерогено својство. Многи травари широм Русије потврђују примере излечења оболелих од ових болести, а има га и код нас у апотекама.

Где расте?
Астрагал вунастог цвета расте у зони шумско-степске Русије (Волгоград, Курск регије), у Украјини, Молдавији. Руси га зову Астрагалус схерстистотсветковy (вунени) може се наћи у равници с густим шикарама у Бурјатији и иркутској регији, у тундри, као и у шумама у којима расту цедар и ариш.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *