Преминула тројица Срба из Прилужја: Отровали се ракијом купљеном од Албанца?!

(Фото: AP Photo / Visar Kryeziu)

Прилужје-Браћа Драган (1958) и Братислав Ђорић(1961) као и њихов комшија Миодраг Бојковић(1954) из Прилужја, села у општини Вучитрн преминули су највероватније од последица конзумирања сумњиве ракије.

Наиме, према речима Аце Мишића, председника Привременог органа општине Вучитрн на чијем с еподручју налази Прилужје већински српско село са око 2.000 житеља, браћа су прмеинула данас,док је њихов комшија преминуо у недељу поподне.

-После пржене прве помоћи у Лапљем селу Бојковић је прослеђен за Ниш, али је преминуо на путу до амдинистративног прелаза Мердаре, док је Драган Ђорић пронађен данас мртва у својој кући.




Покушај лекара у Лапљем селу да спасу његовог брата Бранислава био је безуспешан а симптом све тројице били су губитак вида а потом убрзо и смрт-истиче председник Мишић истичући да сумње да су се отровали алкохолом поткрепљује то што су сви куповали ракију од Албанца из Ораховца који је продавао за два и по евра два по литру ракије.

И док мештани апелују на друштевним мрежама да се не конзумира ракија сумњивог порекла, косовска полиција испитује случај, а како незванично сазнајемо познат је и идентитет продавца отровне ракије. Иначе, преминули Миодраг Бојковић оставио је изасебе супругу и троје деце, две кћерке и сина, Драган који је био разведен има кћерку док је Братислав неожењен.

Такође, према незваничним сазнањима има и особа из Грачанице које су куповале сумњиву ракију али за сада се не зна има ли последица по њихово здравље. Представници општине Вучитрн данас су поводом ових смртних случајева одржали кризни штаб апелујући на мештане да не конзумирају ракију сумњивог порекла.



Новости

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.