Наставница Јанковић: За цурење тестова крив је министар

0

Младен Шарчевић (Фото: Принтскрипт)

Решења комбиновог теста са мале матуре појавила су се јутрос на друштвеним мрежама. Министар просвете Младен Шарчевић сматра да ово није било могуће извести без помоћи наставника, који су надгледали процес, као и да тај случај проверава полиција. Министру одговара председница Уније синдиката просветних радника Србије Јасна Јанковић и каже – “крив је министар”.

Јанковић у изјави за Нова.рс каже да јој сва дешавања у вези са малом матуром личе на неку игру и невероватну причу.




“Kад год се деси нешто налик скандалу, министар одмах каже: сумњам на наставнике. То је нешто због чега се сви наставници осећају лоше, ни криви ни дужни. Све то заиста треба да испитује полиција, али мени је то изузетно индикативно да кад год се нешто деси – наставник је крив. Никада господин министар неће да каже, хајде да сачекамо, него одмах испаљује, као из топа: наставник је крив, а ко би други. Само могу да сумњам у оно што каже министар Шарчевић и када он каже да је сигурно крив наставник, ја кажем – сигурно је крив министар”, рекла је челница синдиката.

Министар просвете је раније данас оценио да је поента била да се направи саботажа, али да мисли да тест неће бити поништен јер су решења усликана док је он био у току, а да ученици нису могли да их виде.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Да су решења усликана пре него што је тест почео и да су сви могли да их виде, онда је то друга ствар. Овако, ђаци би могли да виде решења да су имали телефоне, а нису, јер су морали да их предају пре почетка теста”, додаје Шарчевић.

Прочитајте још:  "Приватне средње школе горе од приватних факултета"

Он каже да ово није било могуће извести без помоћи наставника, који су надгледали процес, као и да тај случај проверава полиција.

“Прво се поставља питање како је ђак унео телефон, а друго како је за десетак минута решио тест. Треба вам помоћ одраслих. На њих деветоро ђака и троје наставника је било у тој групи. Kако је неко успео да слика решења”, наводи министар просвете и додаје да је слично јуче покушано у Нишу, али да је на време откривено.



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *