Струка најављује ново ванредно стање одмах после избора!

1

Имунолог Срђа Јанковић (Фото: Јутјуб)

Имунолог Срђа Јанковић изјавио је да пораст броја заражених вирусом корона у нашој земљи у протекла два дана јесте разлог за забринутост, али да је ситуација и даље под контролом, те напоменуо да је сада важно да поштујемо препоруке о ношењу маски и држању дистанце како се тај број не би даље повећавао.

Јанковић је за ТВ Прва нагласио да је сада циљ смањити број новозаражених, јер међу њима, како каже, увек има пацијената који могу да развију тешку клиничку слику и заврше на респиратору.

– Скок броја заражених сигурно да јесте разлог за одређену забринутост, јер се епидемија није завршила. Не бих ово назвао новим таласом, пошто се још ни први талас није привео крају, пре бих рекао да је то реп првог таласа епидемије – рекао је Јанковић.




Према његовим речима, потенцијал да се вирус корона у земљи “разбукти” постоји, те напомиње да је сада важније него икада се се спроводе препоруке пре свега ношење маске и физичка дистанца.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У супротном, додаје Јанковић, ако се грађани не буду придржавали мера, може се очекивати да ће се рестриктивне мере, попут забране окупљања, поново вратити.

Истиче и да саме бројке показују да вирус корона још није прошао, указујући да ће, и када у Србији не буде било нових случајева, пандемија још трајати у свету.




Говорећи о старосној структури новозаражених, Јанковић каже да се више заражвају млади јер су више изложени.

Када је реч о развијању тешке клиничке слике и смртности, ту су, каже, осетљивије старије особе, али и млади са придруженим болестима.

Прочитајте још:  Вучићева Зорана на „Данима Америке“ у Београду: Србији место уз САД

Упитан за други талас, који се, како се процењује, очекује на јесен, Јанковић сматра да се вирус може свести и на више ситних таласа, које ће бити лакше конторлисати, кроз брзо откривање и изолацију заражених, као и селективним увођењем рестрикивих мера.

Сматра да неће бити потребе за “закључавањем” целе земље, иако је та стратегија, како каже, одриграла важну улогу и спасила велики број живота у првом таласу.



Извор: Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Струка најављује ново ванредно стање одмах после избора!

  1. СТРУКА…ЖИВА БРУКА НА ЧЕЛУ СУ:
    -ЕФЕНДИJОМ.
    -УСТАШКОМ СПЕРМУШОМ….лезби аном.
    -БОСАНСКОМ СПЕРМУШОМ….киском.
    -КОНОМ САТАНИСТОМ.

    -УЗ НЕМУ ПОДРШКУ”jадног Мире-паписте”и подрепаша шиптарског копилана.На”дужности патриjаха српског”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *