„Дођеш на море, а терају те да СЕДИШ У СОБИ“: Српски туристи БЕСНИ на Грке

2

Српски туристи који су данас ушли у Грчку пожалили су се да су им на граничном прелазу Кулата – Промахонас рекли да 24 сата не смеју да излазе из собе док не добију резултате тестова на корона вирус.

Владимир Дробњаковић је на Фејсбуку објавио да су сви држављани Србије тестирани приликом уласка и да им је гранична полиција узела податке из пасоша и број личне карте.

Како каже, полиција пита за место где туристи одседају у случају да се испостави да су заражени новим вирусом.
„На граници чекали сат времена. Свим држављани Србије (без изузетка) рађен тест, узели податке из пасоша и број телефона. На крају добијамо информацију да наредних 24 сата не излазимо из собе, а у року од 72 сата стижу резултати и зову ако је неко, не дај Боже, позитиван. Гранична полиција пита за место где одседате“, написао је Дробњаковић у групи Ливе фром Грееце.

Његов пост изазвао је велики број коментара у којима се осуђује овакав потез грчких званичника.
„Одеш на море и седиш у собу…мало морген“, написао је Момир Ћирић.

Ипак, изгледа да тестирања на граници и нису тако ригорозна, о чему сведоче искустава осталих чланове ове групе.

Наиме, на улазу у Грчку врше се спорадична тестирања, те велика већина наших туриста приликом проласка бугарско-грчке границе уопште не дају брис из грла и носа.

„Тестови се раде насумично, некога тестирају, некога не, довољно сте зрели да схватите да је то чиста срећа у питању. Али сада кад крену од првог годишњи одмори тестова неће бити јер су најавили од 1. јула слободно кретање. Велики поздрав“, написала је Маја Матић, пише Блиц.рс.2 Коментара

  1. Ко им даје право да без питања икога тестирају? Толико се осилила та „струка“ у белим мантијама да већ мисли да је изнад правне науке, и изнад Бога. Треба их вратити на ниво личних услуга где им је и место, као што су нпр. фризери и обућари. Избацити медицину из правне науке а здравство из политике и власти.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.