Прво из француске кухиње: Рецепт за освежавајућу хладну супу од тиквица и фета сира!

0

(Фото: Shutterstock)

Могућности за припрему су бројне, а ми смо одлучили да вам у данашњем тексту представимо једну освежавајућу супу, са занимљивим твистом. Реч је о комбинацији тиквица и фета сира, а инспирацију смо потражили у француској кухињи. Припремите оловке, јер верујемо да ће вам се допасти наш једноставан, али интересантан предлог за сезонски оброк, који вам је довољан за ручак или ужину. Надамо се да су ови редови довољан позив да останете са нама и у наставку.

Потребно је:

(за 6 особа)
3 до 4 тиквице, укупне тежине 1 кг
1 црни лук
3 чена белог лука
150 г фета сира
свеж коријандер
мало балзамико сирћета и зеленог Табасцо соса
3 кашичице маслиновог уља
1 кашичице морске соли
со и бибер



Припрема:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За почетак, оперите тиквице и исецкајте их. Ољуштите и исецкајте лук.

Пропржите црни лук на маслиновом уљу, а затим додајте тиквице и бели лук. Сипајте воду, тако да прекрије поврће, посолите и побиберите, а затим крчкајте 15 до 20 минута.

Омекшало поврће изблендајте штапним миксером, а по потреби додајте још мало топле воде како бисте регулисали густину. Затим додајте фету и коријадер, па све лагано промешајте како би се састојци фино сјединили. Оставите да се супа прохлади, па тек онда одложите у фрижидер до служења. За крај, додајте коцкице измрвљене фете, исецкани коријандер, мало балзамика и Табаско соса, као и мало соли и бибера, и уживајте у савршено лаганом и укусном летњем оброку!

Пријатно!



Citymagazine.rs

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *