Бог има савршен план за сваког од нас: Kад вам у животу ништа не иде од руке, добро прочитајте ове речи!

0
Богојављење

Била једном три стабла на брду у шуми. Разматрали су своје наде и снове када прво стабло рече: „Једног дана, надам се, ја ћу постати ковчег за благо. Можда ћу бити украшен предивном резбаријом и свако ће моћи видети лепоту.“

Тада друго стабло рече: „Једног дана ја ћу бити моћан брод. Носићу краљеве и краљице преко вода и пловићу до крајева света. Свако ће се осећати сигурним у

мени због снаге мога трупа.“

Kоначно, треће стабло рече: „Ја желим да нарастем и да будем највише и најравније стабло у шуми. Људи ће ме видети на врху брда, гледаће на моје гране и мислиће на небеса и на Бога и како сам им близак. Ја ћу бити најзначајније стабло свих времена и људи ће ме се увек сетити“.

Након неколико година молитви о њиховим сновима да постану стварност група дрвосеча дође до стабала. Један дође до првог стабла и рече: „Ово изгледа снажно стабло, мислим да ћу бити у стању да продам дрво тесару.“ И почне да сече стабло. Стабло беше срећно. Знало је да ће дрвосеча умети да од њега направи ковчег за благо.

Kод другог стабла дрвосеча рече: „Ово стабло изгледа снажно; продаћу га бродоградилишту.“ Друго стабло беше срећно. Знало је да је на путу да постане моћан брод.Kада дрвосеча дође до трећег стабла, стабло беше уплашено. Јер, ако га посеку, његови снови се неће остварити. Један од дрвосеча рече: „Не треба ми ништа посебно од свог стабла, па ћу узети ово.“ И он посече стабло.

Kада прво стабло доспе код тесара, направише од њега јасле за храњење стоке. Ставише га у шталу и напунише сеном. То није било оно што је он молио.

Друго стабло је искоришћено за израду малог рибарског брода. Завршише се његови снови о моћном броду који носи краљеве.

Треће стабло је исечено у велике комаде и остављено само у мраку. Године су прошле, стабла заборавише своје снове.

Једног дана, човек и жена дођу до стаје. Она се породи и ставише дете у јасле које су направљене од првог дрвета. Човек је радије желео да је могао да направи колевку за дете, али и ове јасле ће морати да послуже. Стабло је, видећи лепоту дететову и његову необичност, осетило важност овог догађаја, предосећајући да у себи чува непроцењиво благо свих времена.Годинама касније, група људи уђе у рибарски брод направљен од другог стабла. Један од њих беше уморан и оде да спава. Док су пловили по води, подиже се велика олуја и стабло увиде да није довољно снажно да заштити људе. Људи пробудише спавајућег човека; он устаде, рече: „Мир“ и олуја утихну. Тада стабло увиде да је носило краља над краљевима.

Kоначно, неко дође и узме и треће стабло. Ношено је кроз улице док су се други људи ругали човеку који га је носио. Kада дођоше до места, човек беше прибијен на стабло и подигнут у вис да умре на врху брда. Kада недеља дође, стабло увиде да је довољно снажно да стоји на брду и да буде близу Бога, јер Христос беше разапет на њему.

Kада ствари не иду на вашу руку, увек знајте да Бог има план за вас. Ако му верујете, Он ће вам дати велике дарове. Свако стабло добило је шта је хтело, само не на начин како је замислило. Ми не знамо увек шта сваки корак који судбина планира за нас. Знамо да ти путеви нису увек баш онакви каквим смо их замилсили, али су увек најбољи за нас, испостави се на крају.Балканпрес

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.