Ово вам нису рекли: Студије показале – 60% људи природно отпорно на коронавирус

1
(Фото: Фото: Depositphoto)

Нова студија је открила да је Сарс-Цов-2, вирус повезан са Цовид19, можда пет пута раширенији него што се раније сматрало, а самим тим и пет пута мање смртоносан.

Истраживање, које је спровео тим научника из Цириха, показује да се Сарс-Цов-2- специфична антитела појављују само у најтежим случајевима, односно у једном од пет случајева.

Аутори студије из овога закључују да антитела необјашњиво недостају у вец́ини благих случајева цовид19.

Али, с обзиром на познату нетачност дијагностичких тестова и добро документовану тенденцију прекомерне дијагнозе клиничким посматрањем, чини се да би друго потенцијално објашњење било да су антитела изостала због чињенице да субјекти никада нису били заражени САРС- ЦОВ-2, њихови „благи“ симптоми налик прехлади, настали су због неког другог патогена, попут… обичног грипа.
Међутим, ако су аутори заиста тачни у својој процени, то би могло да значи да би стопа инфекције САРС-ЦОВ-2 (ИФР) требало поново да се ревидира.

Ако 80% заражених заиста не производи антитела, постоји могуц́ност да је вирус присутан код много више људи него што се обично претпоставља. То би заузврат потенцијално могло да смањи ИФР.

У раним фазама, Светска здравствена организација (СЗО) проценила је да је ИФР вируса висока око 3,4%. Модели који се темеље на тим бројевима показали су се, међутим, нетачним.
Многи стручњаци предвиђали су да ће се процене СЗО показати нетачним када се изаврше широко распрострањене популационе студије. Они су, користец́и крвне тестове у потрази за антителима Сарс-Цов-2 рађене у различитим популацијама широм света, дошли до закључка да је ИФР ближи 0,3% од првобитне цифре СЗО-а од 3,4%.

У међувремену, друга студија из прошлог месеца открила је да до 60% људи може бити делимично отпорно на САРС-ЦОВ-2, а да никада није било изложено овом вирусу. Другим речима, велики број људи може бити имун или отпоран на овај вирус, јер је већ био заражен другим коронавирусом.

Ово можда није изненађујуц́е, с обзиром на блиску везу између вец́ине коронавируса, али то је даљи показатељ да овај вирус, за који се зна да је у великој вец́ини случајева безопасан, није нити нарочито јединствен нити посебно опасан.Wебтрибуне.рс

1 Коментар

  1. Организам се постепено адаптира на све већи пораст ЕМ зрачења, али по коју цену??? Ту почиње и завршава сва прича о „корони“.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.