Драматично у Србији: Куће и путеви под водом, ванредно у седам општина

0

(Фото: Твитер)

Начелник Управе за ватрогасно-спасилацке јединице и цивилну заштиту Горан Николић изјавио је да је због изливања река и поплава најкритичније стање за сада у Љубовији и Гучи, јер је у раним јутарњим сатима било јаке кише.

Николић каже да је у Лозници, Крупњу и Осечини, где је синоћ било најкритичније, сада боља ситуација јер је вода почела да опада, а стање се смирује.

Ванредна ситуација је проглашена у седам општина у којима је било и евакуације становништва.

У Љубовији поплављено 700 кућа, срушена три моста




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У општини Љубовија поплављено је око 700 кућа, евакуисано је 70 домаћинстава, срушена су три моста, од којих је један на магистралном путу Мали Зворник- Љубовија- Бајина Башта, каже председник општине Љубовија Милан Ковачевић.

Расте ниво река

РХМЗ упозорава да ће водостај на сливовима Колубаре и Јадра са притокама, Скрапежу, Ђетињи, Моравици, Бјелици, као и на горњем току Западне Мораве и данас бити у већем порасту са превазилажењем упозоравајућих нивоа, а на Јасеници и Кубршници са достизањем упозоравајућих нивоа.

У Љубовији 70 породица евакуисано, поплављено око 700 домаћинстава

У Љубовији је река Љубовиђа поплавила око 700 домаћинстава, а 70 породица је евакиусано. Порушена су два моста, а угрожено је још пет.Председник општине Милован Ковачевић каже за РТС да су имали тешку ноћ, као и да су због велике количине кише неки насипи попустили. “Сва механизација и грађанство су били ангажовани, међутим неки насипи нису издржали тако да је дошло до изливања воде”, каже Ковачевић.

Прочитајте још:  Небојша Сабљар Симеуновић : Џа или Бу Диктаторе (Видео)

Навео је да су морали да искључе и магистрални водовод, па је цела општина вез воде. ЕПС је превентивно искључио и струју за педесетак домаћинстава у центру места.




Обуставе саобраћаја због изливања река

Према информацијама јавног предузећа “Путеви Србије”, обустављен је саобраћај на следећим путним правцима због изливања река:– Ибарска магистрала, деоница Чачак-Горњи Милановац, место Млаковац, обустава саобраћајa услед изливања реке Деспотовице.

– Ибарска магистрала, на делу код кружног тока Дићи, успорено одвијање саобраћаја услед изливања реке Љиг.

– Дићи-Бојковци, обустава саобраћаја услед изливања реке Љиг.

– Латковић-Љиг, обустава саобраћаја услед изливања реке Љиг.

– Грачаница – Љубовија у месту Љубовија (код мотела), обустављен саобраћај због изливања реке Љубовиђа и урушавања моста.



Sputnjik & agencije

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *