Драматично у Србији: Куће и путеви под водом, ванредно у седам општина

0
(Фото: Твитер)

Начелник Управе за ватрогасно-спасилацке јединице и цивилну заштиту Горан Николић изјавио је да је због изливања река и поплава најкритичније стање за сада у Љубовији и Гучи, јер је у раним јутарњим сатима било јаке кише.

Николић каже да је у Лозници, Крупњу и Осечини, где је синоћ било најкритичније, сада боља ситуација јер је вода почела да опада, а стање се смирује.

Ванредна ситуација је проглашена у седам општина у којима је било и евакуације становништва.

У Љубовији поплављено 700 кућа, срушена три моста
У општини Љубовија поплављено је око 700 кућа, евакуисано је 70 домаћинстава, срушена су три моста, од којих је један на магистралном путу Мали Зворник- Љубовија- Бајина Башта, каже председник општине Љубовија Милан Ковачевић.

Расте ниво река

РХМЗ упозорава да ће водостај на сливовима Колубаре и Јадра са притокама, Скрапежу, Ђетињи, Моравици, Бјелици, као и на горњем току Западне Мораве и данас бити у већем порасту са превазилажењем упозоравајућих нивоа, а на Јасеници и Кубршници са достизањем упозоравајућих нивоа.

У Љубовији 70 породица евакуисано, поплављено око 700 домаћинстава

У Љубовији је река Љубовиђа поплавила око 700 домаћинстава, а 70 породица је евакиусано. Порушена су два моста, а угрожено је још пет.Председник општине Милован Ковачевић каже за РТС да су имали тешку ноћ, као и да су због велике количине кише неки насипи попустили. „Сва механизација и грађанство су били ангажовани, међутим неки насипи нису издржали тако да је дошло до изливања воде“, каже Ковачевић.

Навео је да су морали да искључе и магистрални водовод, па је цела општина вез воде. ЕПС је превентивно искључио и струју за педесетак домаћинстава у центру места.
Обуставе саобраћаја због изливања река

Према информацијама јавног предузећа „Путеви Србије“, обустављен је саобраћај на следећим путним правцима због изливања река:– Ибарска магистрала, деоница Чачак-Горњи Милановац, место Млаковац, обустава саобраћајa услед изливања реке Деспотовице.

– Ибарска магистрала, на делу код кружног тока Дићи, успорено одвијање саобраћаја услед изливања реке Љиг.

– Дићи-Бојковци, обустава саобраћаја услед изливања реке Љиг.

– Латковић-Љиг, обустава саобраћаја услед изливања реке Љиг.

– Грачаница – Љубовија у месту Љубовија (код мотела), обустављен саобраћај због изливања реке Љубовиђа и урушавања моста.Sputnjik & agencije

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.