“НИНЏА РАКЕТА”! Ово је тајно оружје ЦИА са смртоносним оштрицама које мељу све пред собом! (ВИДЕО)

0

Нинџа ракета (Фото: Јутјуб)

У то су уверени и коментатори конзервативне америчке телевизије која подржава председника Доналда Трампа. Службене потврде за ову информацију нема, али чињеница да је возило у којем су терористи убијени остало готово нетакнуто покренула је спекулације да су Американци поновно успешно употребили своје тајно оружје за атентат на терористе.

Ракета Р9X посебна је по томе што уместо експлозива користи оштрице како би изазвала што мање колатералних жртава. То је досад била Ахилова пета америчких акција у региону због великог броја цивила који су понекад страдавли у густо насељеним подручјима и гурали локално становништво у наручје екстремиста.

У нападу прошле недеље убијени су двојица заповедника Ал Каиде, Јорданац Касам ул Урдини и Јеменац Билал ал Санани. Снимак који је запалио друштвене мреже показује да је возило у којем су се налазили у тренутку смрти добрим делом читаво, осим крова који је распорен и рупе на једној страни возила. Ова навођена ракета, која се испоручује беспилотном летелицом, “дете” је америчке агенције ЦИА, која се бави ловом на терористе, и америчког министарства обране.




Настала је по узору на противтенковску ракету Хелфајр, у интерним круговима познату као “летећи Гинсу” или “нинџа бомба”. Аналитичари верују да би могла да преобликује начин на који се води рат против тероризма.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Ова ракета је модификована верзија претходне противтенковске гранате која се досад користила на америчким дроновима попут “Рипера” и “Предатора”. Прича о ножевима није без основе, јер та ракета има неколико оштрица које се активирају у тренутку пре удара у мету – објаснио је Бенам Бен Талеблу, виши сарадник Фонда за одбрану демократија.

Прочитајте још:  „Форбс“ објавио списак најтајанственијег руског оружја

– На тај начин ракета има много мањи радијус убијања, што ограничава штету око мете. Таква функција све је потребнија у противтерористичким војним операцијама када је сукоб близак, а околина густо насељена и већа је вероватноћа да су у близини цивили – објаснио је Талеблу.

Дуге оштрице
Према писању стручних публикација, Р9X не експлодира и има шест дугих оштрица које се налазе унутар ракете, а избацују се неколико секунди пре удара и тако пробијају и на неки начин “мељу” све што им се нађе на задатом циљу. Могућност за преживљавање напада оваквом бомбом практично је непостојећа. За разлику од традиционалног “Хелфајера”, који има снажну детонацију и за собом оставља спаљену земљу, а може да убије особе у радијусу ширем од 200 метара, нова ракета се сматра много напреднијом верзијом јер има стопостотну смртност у радијусу мањем од метра, тачније у радијусу од 70 центиметара. О овој ракети се први пут писало у “Волстрит журналу” прошле године. Сматра се да стоји иза неколицине ликвидација које су медијски попраћене због високог ранга убијених, не само у Сирији већ и у Јемену и Авганистану.

Ликвидације
Сматра се да је употребљена у мају 2019. године када је ликвидиран талибански заповедник у Кундузу у Авганистану. Тог истог месеца на сличан начин је пронађен и ликвидиран наводни архитекта напада на амерички ратни брод у Јемену пре двадесет година, Џамал ал Бадави. “Вол стрит журнал” је писао да је две године пре тога један од заповедника Ал Каиде, Ахмад Хасан Абу Хајр ал Масри, убијен у Сирији у покрајини Идлиб.

Прочитајте још:  Американци ужаснути руским тајним оружјем против амерички вишеструких ракетних система

– Неки аналитичари верују да је на исти начин убијен и познати ирански генерал и заповедник снага Кудс, Касем Сулејмани, као и заповедник иранских снага у Ираку, Абу Махди ал Мухандис – рекао је Талеблу, који верује да ће америчка војска наставити да користи ово оружје за обезглављење непријатељских снага сада како је видела како нестанак једног човека може да неутралише читав систем.




Због губитка свог легендарног генерала Сулејманија иранске снаге су неко време биле дезоријентисане, па се верује да би САД ту тактику могле да користе и чешће како би уздрмале иначе моћне и организоване противничке системе.

Према писању “Волстрит журнала”, ово оружје се развија још од 2011. године, а слична ракета се разматрала и у време планирања атентата на Осаму бин Ладена, вођу Ал Каиде који је убијен у кући у Пакистану те године. Оружје је настало како би се заобишла тактика многих терориста да скривањем у близини жена и деце неутралишу своје нападаче.

“Фокс њуз” пише како није познато колико оваквих ракета Пентагон има у складишту. Ипак, реч је о високо делотворном оружју које има могућност да убије сувозача, али не и возача аутомобила, или да убије терористу, а не наштетити његовој родбини која седи за истим столом. “Нинџа ракете” имају и једну ману, а то је што би због прецизности могло да дође до раста акција будући да нема страха од колатералних жртава. То упозорење нарочито се односи на ударе изван ратних зона.

Обамина наредба
Према писању страних медија, ракета је први пут испробана у фебруару 2017. године, за убиство Абу Хајрија Масрија. Британски “Дејли мејл” пише како је у мају 2019. године америчка војска пустила информацију о новој, побољшаној и прецизнијој ракети у медије како би показала исламском свету да се труди да сведе колатерану штету на минимум и да цени животе локалног становништва. Наводно је то наредио тадашњи амерички председник Барак Обама након бројних критика на његов рачун због цивила који су гинули у тадашњим ударима беспилотних летелица.

Прочитајте још:  "У наредних 48 сати": Медији најавили директан напад Ирана на Израел



Јутарњи лист/Блиц

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *