ОВО је тајна лепоте и младости јапанских жена: Ево шта тачно једу, пију и користе за порцелански тен и кожу без бора!

0

(Фото: Shutterstock)

Са процесом старења нема шале. Иако с година постајемо мудрији и остваренији, истовремено се суочавамо са борама, флекама на кожи, седим власима…

Укратко, што се боље осећамо изнутра, то смо незадовољнији својом спољашношћу. Да бисмо то спречили трошимо много новца на напитке и креме који могу да зауставе часовник, иако је једноставније (и јефтиније) да понешто усвојимо од Јапанки. Оне су познате по затегнутој кожи лица, због чега им је тешко одредити године. Тајна је у здравој исхрани, без уља, као и рутини неговања коже.

Ево шта она подразумева:

Пијте зелени чај: Ако мислите да добра нега лица подразумева искључиво редовно наношење крема и кремица, грешите. Много тога зависи од онога што пијете и једете. Зелени чај умирује и може да смањи ризик од развоја канцера, а када је реч о нези, спречава појаву бора и штити кожу од оштећења која могу да изазову УВ зраци. Свакодневно испијање шољице зеленог чаја помаже и при губитку килограма, па и то доприноси младалачком изгледу.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Једите морске алге: Морске алге су пријатељ коже, а веома су заступљене у исхрани Јапанаца. Обилују витаминима и минералима (калцијум, магнезијум, витамин K, гвожђе, фолати). Ако их редовно конзумирате штите кожу од оштећења која могу да изазову сунчеви зраци. Садрже и одређене противупалне компоненте које смањују отицање и црвенило, а јод помаже у регулисању метаболизма.

Масажа чини чуда: Редовне масаже одличне су за тело, јер подстичу циркулацију и опуштају пренапрегнуте мишиће. Лице није изузето од тога. Можете да га масирате и сами, тако што ћете најпре инвестирати добар масажер за лице, са вишеугаоним ваљцима. То ће вам се вишеструко исплатити. Kористите га свакодневно, док гледате ТВ или читате. Тако ћете убрзати циркулацију, што ће кожу освежити и вратити јој здрав сјај. Kако лице има више од 40 мишића који, ако су напети, поспешују настанак бора, уз помоћ масаже опустићете их, ослободити се стреса и напетости који нарушавају леп изглед коже.

Прочитајте још:  Група научника из Немачке објавила је доказе о лабораторијском пореклу корона вируса

Kористите блага средства за чишћење: Жене у Јапану више верују природним производима него индустријским. Знају колико су хемикалије штетне, баш као и претерано прање лица. Опседнути смо уклањањем трагова уља са коже, заборављајући да она обезбеђују хидрираност. Зато, уместо да неколико пута днено перете лице неким грубим средством за чишћење, определите се за производ који се састоји од свега неколико природних састојака. Лице оперите само једном дневно, и то пред спавање. Ако вам је кожа масна потребно јој је више пажње, па током дана можете да користите влажне марамице на биљној бази.




Избегавајте тонере: Уз помоћ тонера и из надубљих пора успевамо да “извучемо” уље. Веома су корисни ако се борите са акнама, али у свим другим случајевима постиже се контраефекат – кожа постаје сува, па самим изгледа старије. Уместо тонера користите “омекшиваче” (софтенерс). Јапанке се куну у њих, јер посветљују тен и кожу чине меком и глатком. Нанесите на лице малу количину овог козметичког средства, па сачекајте да попуни боре и да га кожа потпуно упије. Затим нанесите неко благо средство које ће кожи обезбедити влажност.

Не заборавите колаген: Јапанке обилато користе креме и маске богате колагеном, а и исхрана им је базирана на бујону од костију или спирулини (врста алги), који су богати овом најважнијом беланчевином у људском организму, задуженом да кожу одржава затегнутом и младом. Пушење, излагање сунцу и лоша исхрана црпе залихе колагена, а ако томе додамо и “крштеницу”, јасно је да је с година потребан повећан напор да бисмо га имали довољно.

Прочитајте још:  Дијета против бубуљица и акни: Ових 7 навика проверено даје резултате и чисти кожу од свих неправилности!

Паузирајте: Понекад је неопходно да лице одморите од козметичких производа, јер превише крема може да утиче на еластичност коже. Kад год је могуће, пустите кожу да дише, барем 24 часа седмично у континуитету. За то време поштедите је шминке и лосиона, да би покренула природне одбрамбене механизме.



(Стил.курир.рс/Новости)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *