У Тутину проглашена ванредна ситуација због пораста броја заражених

0
(Фото Пиксабеј)

Одлуком Кризног штаба у oпштини Тутин проглашена је ванредна ситуација због пораста броја оболелих од ковида 19, сазнаје РТС. У Тутину је тренутно 90 особа заражено коронавирусом.

Донете су и мере заштите које подразумевају да се забрањује окупљање у јавном простору више од пет особа, ограничава се радно време угоститељских објеката од 7 до 20 часова, уугоститељским објектима дистанца између столова мора бити минимум два метра, а за истим столом могу седети највише две особе са дистанцом од два метра.

Поред тога, у угоститељским објектима је обавезно ношење заштитних средстава како за раднике тако и за госте, а забрањује се коришћење наргиле.Забрањује се и организовање свечаности (свадбе, сунети, рођендани и др), а наређује појачано чишћење јавних површина и одношење смећа, као и дезинфекцију простора око Дома здравља и Дома ментално ометених у развоју.

Препоручује се верским заједницама да организују тако да заштите здравље верника и верских службеника, а општинској управи, јавним предузећима и установама да организују свој рад са што мање радника, као и ношење заштитних маски, рукавица и вршење дезинфекције.

Контролу спровођења ових наредби вршиће Одељење за инспекцијске послове у сарадњи са припадницима МУП-а.

Такође, забрањује се рад предшколске установе „Хабиба Сточевић“ од 26. јуна до 13. јула.

У последња 24 часа у Србији је тестирано 8.495 људи, а вирус је регистрован код њих 193.РТС

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.