У Тутину проглашена ванредна ситуација због пораста броја заражених

0

(Фото Пиксабеј)

Одлуком Кризног штаба у oпштини Тутин проглашена је ванредна ситуација због пораста броја оболелих од ковида 19, сазнаје РТС. У Тутину је тренутно 90 особа заражено коронавирусом.

Донете су и мере заштите које подразумевају да се забрањује окупљање у јавном простору више од пет особа, ограничава се радно време угоститељских објеката од 7 до 20 часова, уугоститељским објектима дистанца између столова мора бити минимум два метра, а за истим столом могу седети највише две особе са дистанцом од два метра.

Поред тога, у угоститељским објектима је обавезно ношење заштитних средстава како за раднике тако и за госте, а забрањује се коришћење наргиле.



Забрањује се и организовање свечаности (свадбе, сунети, рођендани и др), а наређује појачано чишћење јавних површина и одношење смећа, као и дезинфекцију простора око Дома здравља и Дома ментално ометених у развоју.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Препоручује се верским заједницама да организују тако да заштите здравље верника и верских службеника, а општинској управи, јавним предузећима и установама да организују свој рад са што мање радника, као и ношење заштитних маски, рукавица и вршење дезинфекције.

Контролу спровођења ових наредби вршиће Одељење за инспекцијске послове у сарадњи са припадницима МУП-а.

Такође, забрањује се рад предшколске установе “Хабиба Сточевић” од 26. јуна до 13. јула.

У последња 24 часа у Србији је тестирано 8.495 људи, а вирус је регистрован код њих 193.



РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *