Мигранти копају тунеле испод бодљикаве жице: Мађарска полиција пронашла пролаз код границе са Србијом

0

Полиција мађарске жупаније Бачкишкунхалаш открила је још један подземни тунел, прокопан испод бодљикаве жице која дели Србију и Мађарску, намењен илегалном преласку миграната.

Тунел је откривен у близини места Каћмар а како пишу мађарски медији, подземни пролаз је пречника 50 пута 80 центиметара, дугачак је 24 метара и налази се на дубини од два метра под земљом. Пролаз је откривен приликом редовне контроле пограничног појаса у том округу.
– Приликом уобичајене контроле терена припадници мађарске граничне полиције на периферији Каћмара наишли су на отвор у земљи. Тајни пролаз почиње на српској страни, а завршава се на мађарској страни границе – пишу медији. – У прављење овог тунела уложено је много времена и труда. Простор је обезбеђен, све док тунел није скроз закопан.

Ово је, иначе, четврти подземни тунел који су мађарски граничари пронашли за нешто више од пола године. Најпре је такав тунел пронађен је прошле јесени на подручју Чикерије. У јануару ове године је откривен још један у близини претходног, а недавно, почетком јуна тунел је откривен у близини места Морахалом.Новости

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.