ТУРСКА НЕ ОДУСТАЈЕ ОД АГРЕСИЈЕ! МИНИСТАР ОДБРАНЕ ИЗЈАВИО: Наставићемо своје војне операције у Идлибу!

1

Турска војска (Фото: Јутјуб)

Турски министар одбране, Хулуси Акар, најавио је у четвртак да ће његова земља наставити своје војне операције у покрајини Идлиб.

Акар је током свог учешћа у догађају у централној Турској рекао да оружане снаге његове земље настављају да се боре против свих „терористичких организација“ које представљају претњу безбедности Турске, било унутар њених граница, било изван ње.

Акар је истакао да се активности турске војске у покрајини Идлиб настављају у складу са међународним споразумима и законима.



Он је наставио, „Поред наших активности у Идлибу, водимо и велику борбу против терористичке организације ПКК на северу Ирака и недавно смо покренули операцију„ Тигрова канџа “како бисмо заштитили наше границе и наше грађане.“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додао је да неке међународне странке тврде да Турска циља Курде у њиховим војним операцијама, истичући да су ти наводи потпуно лажни, и додао да су „Курди браћа Турцима од вечности“.

Турска је 1. марта најавила покретање нове војне операције у име „Пролећни штит“ у Идлибу против снага сиријске владе, јер је била сведок великих тензија између две стране.

Руски председник Владимир Путин, 5. марта, заједно са својим турским колегом Реџепом Тајипом Ердоганом, постигао је споразум о примени примирја и заједничких патрола дуж аутопута М-4.

Покрајина Идлиб последње је упориште милитаната које су у Сирији водили Хаџат Тахрир Ал Шам и спада у зону деескалације која је успостављена на основу споразума Русије и Турске у оквиру преговарачког процеса у Астани, у којем Иран такође учествује.



Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ТУРСКА НЕ ОДУСТАЈЕ ОД АГРЕСИЈЕ! МИНИСТАР ОДБРАНЕ ИЗЈАВИО: Наставићемо своје војне операције у Идлибу!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *