Сва лековита својства коре воћа и поврћа

0

Јабуке (Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Иако многи од нас бацају кору воћа и поврћа и сматрају исту непривлачном, истина је та да она заправо има одличан утицај на наше тело.

Лимун: Додајте лимунову кору, јак природни антиоксидант у колач, смути или салату. Не само што је комбинација одлична за јутарњу енергију, већ је и овај део лимуна одличан за вашу кожу. Лимунова кора садржи и лимонен,који спречава појаву рака дојке.

Слатки кромпир: У кори овог поврћа се налазе бета-каротени, који се у телу претварају у витамин А. Један тањир слатког кромпира,утиче на кожу,тако што садржи више влакана, фолата и витамина Ц, него овсена каша.



Kиви: Пробајте цео киви да прерворите у кашу. Његова кора садржи три пута више антиоксиданата него унитрашњост и помаже у борби против стафилокока и других бактерија које су узрочници тровања храном.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Јабука: Урзолинска киселина која се налази у кори јабуке, помаже у решавању проблема вишка килограма. Доказано је да он повећава количину браон масти, што заузврат убрзава сагоревање калорија. Kора јабука такође садржи кверцетин, који добро утиче на нашу меморију,баш као и једињења звана, тритерпеноиди, која штите кожу од рака.

Kраставац: Kора краставца се састоји из силицијум диоксида. 5 милиграма на дан је препоручљива доза, количина коју ћете наћи и у самој кори краставца.



Ствар укуса

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *