Женска срећа – цвет потребан свакој жени: Ова божанствена биљка доноси здравље, љубав и срећу у ваш дом!

0

(фото: Shuterstock)

Спатифилум је јако популарна собна биљка из породице Арацеае, пореклом из Средње и Јужне Америке. Препознатљива је по дугим, копљастим листовима који нарасту између 30 и 50 центиметара.

Њено цветање је специфично и подсећа на бела једра, због чега је и добила назив једарце. Годишње доба у којем цвета је лето, али цветови се знају стварати и у рано пролеће и касну јесен.

Разлог њене популарности, између осталог, лежи у чињеници да је лагана за одржавање.




Иако воли светлост, немојте је стављати на изравну сунчеву светлост која јој може оштетити лишће. Најбоље је окружење за једарце светло, али сеновито место.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kако би остало здраво и привлачно, нено лишће можете повремено пребрисати меким синђером, а када је у питању заливање, лети “пије” пуно воде. Зато јој тло одржавајте влажним, али не претерујте.

Зими тло зна остати влажно и по неколико недеља, што је сасвим у реду и док год је тако, не требате је заливати.

Један од највећих предности ове дивне биљке јест то што прочишћава ваздух од штетних хемикалија и упија зрачења техничких уређаја. НАСА је спровела истраживање којим су проверавали како биљке уклањају нечистоће из ваздуха. Показало се да једарце уклања бензен, формалдехид, триклороетан и друга једињења, због чега је добило заслужено место на попису најбољих прочишћивача ваздуха.

Легенда, опет каже да, од давнина су жене почеле да примећују да је постојање ове лепе биљке у кући, обавезно повлачило за собом добре промене, поготово у љубавним односима. Девојке су проналазиле свог изабраника, девојке у вези – убрзо су добијале понуду брака, а удате жене – су живеле срећни брачни живот.

Прочитајте још:  Циркус у Берлину: Проукрајински активисти газили цвеће испред руске амбасаде, полиција ћутала




Срећа је, такође, долазила у кућу код жена које су дуго покушавале да затрудне, и са појавом ове биљке оне су, напокон, обрадоване вешћу о дугоочекиваном радосном догађају.

Много касније, ова биљка, и веровања повезана са њом, постала су нашироко позната.

Жене, које су већ окусиле срећу, доносиле су својим, мање срећним другарицама пелцере спатифилума да би и оне, такође, доживеле магићну моћ ове биљке. Данас је “женска срећа” једна од најраспрострањенијих и најомиљенијих поклона за лепши пол.

Упркос чињеници, да многи не верују у магичне чари биљке, спатифилум итекако може утицати на приватни живот своје власнице о чему сведоче многе објаве на форумима где жене деле приче о “женској срећи” и у правом, и пренесеном смислу.

Све то говори о томе, да ова биљка и веровања нису празне приче, и да у њима постоји бар део истине.

Ако желите да ова собна биљка промени ваш зивот, искрено је волите, брините о њој, заливајте је, прихрањујте, лечите ако је то потребно – нек она осети вашу љубав, да открије своја магична својства и ви ћете се уверити да је “женска срећа” и веровања у њу – заиста истинито!



Задовољна.хр

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *