Комбиновани режим: Онлајн настава од септембра?

0

(фото: Depositphotos, racorn)

Републички кризни штаб за сузбијање Ковида-19 требало би наредних дана да разматра могућност да од септембра ђаци, уместо у школске клупе, поново седну пред екране телевизора и рачунара, односно да настава поново буде организована онлајн.

Како за „Политику“ каже министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, са својим тимовима увелико дискутује о могућем увођењу онлајн наставе од 1. септембра.

Било би, како појашњава, поштено да Министарство просвете потпуно спреми и ту опцију јер имају добру платформу и услове да поново покрену часове од куће.



„То још није била тема на седницама Кризног штаба, па не могу ништа детаљније да вам кажем, али намеравам да је покренем на састанку тог тела у току јула и да се активније посветимо и том питању. Већ имам разрађене планове за старије основце, средњошколце и студенте, са њима неће бити проблема. Могли бисмо да им уведемо комбиновани наставни режим у оквиру ког би део градива учили од куће, а само повремено, подељени у групе, долазили у образовне установе. Ђаци од првог до четвртог разреда су већи проблем јер не могу сами да буду код куће и за њих морамо до 1. септембра спремити више наставних сценарија. Наш онлајн наставни систем поредим са немачким и словеначким моделом и мислим да смо се добро прилагодили на овај нови начин рада“, истакао је Шарчевић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иначе, већ се снимају и лекције за онлајн наставу за нову школску годину, а како је раније изјавио министар Шарчевић, софтвер и 70 рачунара је код наставника и професора који у својим домовима снимају часове који могу служити и ђацима који оправдано изостају из школе, али и у случају да због епидемије вируса корона поново буде потребно да се школа пребаци у онлајн режим рада.

Прочитајте још:  Либерали који су побегли из Русије осрамотили су име Руса на геј паради у Београду



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *