“Вирус јесте МУТИРАО, то је очекивано”: Српски инфектолог тврди и да корона није ослабила

2

(Фото: Getty Emanuele Cremaschi Stringer)

Да ли је корона вирус мутирао и шта то тачно значи? Да ли су мутације опасне или га ослабљују питају се сви ових дана, а ево шта кажу стручњаци.

Мехо Махмутовић, директор Опште болнице у Новом Пазару, рекао је пре неколико дана како је забрињавајуће што су сви пацијенти који су дошли у последњих 15 дана, а који су позитивни на корона вирус, са тежим општим стањем. Чак и они са блажом клиничком сликом болести имају температуру по неколико дана и малаксали су, додао је.



– Ми смо из првог одмах ушли у други талас. Наш вирус је мутирао и много је озбиљнији него што је био. Наши капацитети су готово попуњени, а данас смо транспортовали 12 пацијената у Клиничко-болнички центар Бежанијска коса како бисмо ослободили места за нове – рекао је Махмутовић тада.

Да ли је вирус мутирао и шта би то могло да значи питали смо инфектолога проф. др Драгана Делића.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Вирус јесте мутирао, што је потпуно очекивано будући да сваки вирус мутира. То, међутим, не значи да је и ослабио, као што су поједини епидемиолози тврдили. Уосталом, то се види и по броју људи на респиратору – каже др Делић.



(zena.blic.rs)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на ““Вирус јесте МУТИРАО, то је очекивано”: Српски инфектолог тврди и да корона није ослабила

  1. Virus je tu, zivece sa nama, koliko treba vlastima i stabu da to shvati i da ove mere su glupost…. Maska za koju sam proizvodjac garantuje da ne stiti od bilo kog virusa pa ni kovida, jasno pise..da stiti bar 1 posto pisalo bi.
    Satanisti nikako da se dogovore, briga ih za ekonomiju, narod, bitno je da ako neko umre to je zato sto se ne postuju mere, pa bili smo u karantinu i?
    Ovo je citavo zamajavanje naroda radi licnih interesa to je svima jasno, da li je 5g, trovanje na bilo koji drugi nacin.
    Ali takvo vreme dolazi, Bog daje djavolu svet, spremimo se narode za novi svet svetlosti, vecni Boziji, gde nece biti kona darije i ostalih satanista gde im je mesto pribavljeno sa djavolom i njegovim poltronima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *