Лепе и успешне, а хладнокрвне убице: Упознајте најокрутније жене свих времена

0
Фото: YоуТубе принтсцреен /гилгамес

Познато је да у свету постоје многи мрачни умови, а неки од таквих исписали су и историју. Многи владари, краљеви, вође, били су тирани који су мучили и уништавали свој народ.

 

Такође постоје и изопачени умови, попут Џека Трбосека, који је волео да мучи и убија друге људе. Међу овим умовима, налазе се чак и жене, а ово су најокрутније даме свих времена.

Крвава Мери

1516. године рођена под именом Мери Тјудор. Била ј ећерка јединица краљице Катарине Араганске и краља Хенрију ВИИИ. Била је друга жена која је владала Енглеском. Тачније, њена рођака Лејди Џејн, владала је само неколико дана пре Крваве Мери, која је наручила њено убиство, како би заузела њено место. Њена убијена рођака, имала је само 16. година. У самом старту њеног владања, ову владарку народ је заволео, али се то за кратко време променило, јер је Мери постала позната по прогону  и суровом деловању против незадовољних протестаната и људи који су испољавали било какву врсту незадовољства. Свој сурови надимак је добила јер је спалила више стотина дисидената тог доба. Крвава Мери умрла је рано од рака јајника у својој 42. години, а на њено место дошла је њена сестра, која је због страха од Крваве Мери, дан њене смрти прогласила за празник.

Ержебет Батори

Једна од најбогатијих Мађарских породица из Трансилваније, за потомка је имала Ержабет Батори грофицу. У неким историским списима се наводи, да је у роду са Владом Цепешом, познатијим као Влад Дракула. Историја такође тврди да је њен стриц био култиста и поштоваоц нечастивог.
Слике и записи показују да се радило о лепој жени аристократског белог тена и дугачке црне косе. Њена спољашност је била маска за рђаву унутрашњоист. Била је нарцисоидно заљубљена у саму себе, а време је проводила испред огромног огледала дивећи се себи. У детињству је већ имала прилику да гледа мучење. Односно како несрећном рому ушивају у стомак мртвог коња и тако га остављају да умре, што је у XВИ веку била једна од нормалних казни на том подручју.

Схватила је да људи из њеног сталежа имају привилегију да раде шта желе, макар и то било сурово и да за то не добијају никакву казну, а ова девојчица се тада претворила у монструма.

Удала се за  Ференца Надија са којим је заједно злостављала младе девојке. Голе су их премазивали медом и бацали их у собе са инсектима или их везивали за кошнице. Овај болестан ум, девојкама је забијао игле под нокте, а једној девојци је толико снажно отворила вилице, да су јој попуцали вратни пршљенови.

Грофица Батори је сматрала да је недодирљива јер је, поред тога што је припадала једној од најбогатијих породица из Трансилваније, била и удовица цењеног војника и грофа, те је имала везе по читавој Мађарској.

Међутим, како је временом постајала све неопрезнија, њени злочини почели су да подижу све већу прашину. Убрзо, цела њена породица окренула јој је леђа у страху да ће у супротном изгубити сав луксуз на који су навикли.

Себе је убедила да јој се кожа подмлађује након што јој је једном, када је ударила служавку капнула крв на руку. Од тада је постала опседнута крвљу девица, а тада је убила служавку и окупала се у њеној крви. Смишљала је и правила справе за мучење крви из девојака. Десет година се иживљавала на младим девојкама, све док једна није успела да побегне и пренесе вест о дешевањима из њеног замка. 30. децембра 1610. године у њен замак упадају војници, који остају шокирани призором који су затекли.

Саслушана су 34 сведока, а само суђење је почело следеће године и било је јавни догађај. Људи су били згрожени гнусним злочинима грофице. Приложен је списак убијених, који је писала лично грофица, као један од доказа. Број жртава је наводно достигао 650, мада различити извори помињу и другачију цифру. Сви њени помоћници били су осуђени на смрт. Како је грофица била племићког порекла, те тако по тадашњим законима није могла бити осуђена на смрт, наређено је да буде до краја живота затворена у једној соби у њеном замку. Соба је била зазидана, па нико није могао да уђе или изађе из ње. Након четири године, грофица Ержебет Батори је преминула.

Многи сматрају да је управо ова „крвава“ грофица, коју су због својих злочина многи звали „најстравичнијим живим вампиром свих времена“, била инспирација Брам Стокеру за чувени роман „Дракула“.Новости

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.