Да ли ће на Kошутњаку нестати 19 хектара шуме?

0
(Фото: Википедија)

Две године након што је компанија Авала Студиос најавила да ће улошити 50 милиона евра у филмске студије на Kошутњаку, Град Београд упутио је протекле недеље елаборат за рани јавни увид, како би се ступило у израду Плана детаљне регулације комплекса Авала филма у Општини Чукарица.

Јавни увид обавиће се у згради Градске управе, у Улици 27. марта и траје од 29. јуна до 13. јула.

Међутим, као и пре годину дана, када су обарана стабла близу скијашке стазе, Грађани Kошуњака су се са правом су се забринули за судбину шуме у том делу престонице.

Многи активисти, попут удружења Савски насип и покрета Одбранимо реке Старе планине, реаговали су на друштвеним мрежама тврдњом да се спрема велика сеча шуме због изградње огромног стамбеног комлекса.
Медији су пренели и да се спрема огољавање, чак 19 хектара шуме.

Иначе, како се наводи у поменутом документу, главни циљ је стварање могућности за развој филмске индустрије у Београду и Србији, као и стварање услова за планирање пратећих садржаја који ће подржати развој филмског центра.

Под тим садржајима, како се објашњава, подразумевају се култура, образовање, спорт, али и комерцијално пословни, стамбени и други садржаји.
Ипак, наредних дана показаће се шта су праве намере, а грађани ће информације, као и до сада, делити путем друштвених мрежа и осталих медија на интернету.

ШТА ЈЕ ОБУХВАЋЕНО ПЛАНОМ

Планом је обухваћен део територије општине Чукарица, површине око 86 ха.

То подручје налази се између границе Просторно културно историјске целине Топчидер, улица Благоја Паровића, Kнеза Вишеслава, Милоја Закића, Милоја Закића прилаз 2, Арчибалда Рајса.

Од стамбених блокова ту су они уз улице Милоја Закића, Димитрија Аврамовића и Владимира Роловића.Политика / Н1

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.