Никад нисмо имали оволико оболелих, сад су тежи случајеви него раније: Упозорење директора КБЦ Земун

0

(фото: ЕПА)

Никада нисмо имали оволико оболелих, повећан је прилив пацијената, сад су тежи случајеви него у марту, рекао је Драгош Стојановић, директор КБЦ Земун, болнице која је поново у ковид систему.

У КБЦ Земун тренутно је збринуто 350 оболелих од вируса корона, изјавио је Стојановић за РТС, преноси Танјуг.

Он је навео да се очекује пријем још око 30 пацијената и додао да је та болница, која је од суботе поново у ковид систему, прихватилла велики број пацијената из Новог Пазара, Ужица, Чачка, Крагујевца и околних места.



Напоменуо је да су две трећине капацитета интензивне неге већ попуњени, а да је укупно капацитет те ковид болнице око 400 кревета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Велико је оптерећење за систем, имамо велики проблем како да збринемо све пацијенте, никада нисмо имали оволико оболелих, сада су много тежи пацијенти него у марту“, рекао је Стојановић.

Додао је да је до јутрос међу оболелима било много више млађих људи, али да је у току дана и све више старијих долазило са тегобама.

Пацијенти углавном не желе да кажу како су се заразили, а Стојановић каже да је очигледно да су старијима млађи пренели вирус.

„Клиничка слика се мења, од јутрос и млађи и старији пацијенти полако прелазе у тежа стања, велика је потрошња кисеоника што је показатељ тежине клиничке слике“, рекао је Стојановић.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *