ЛАЖИРАЊЕ ПОДАТАКА О КОРОНИ: “Кризни штаб да објасни како се од 38 умрлих долази до 6”

0

Уредник БИРН-а Милорад Ивановић, упитао је Кризни штаб да објасни како се од броја 38 умрлих од коронавируса које је показао Информациони систем “Батута” дошло до броја 6, колико је Кризни штаб објавио на конференцији за новинаре.

Подаци су уједначени и говоре о шест, седам, осам мртвих преко дана, до 4. априла подаци које саопштава влада и Информациони систем су углавном слични са малом разликом, али од 4. априла имамо нагли скок и разлику, каже он.

“Крива достиже врхунац 12. и 13. априла кад имамо 23 мртва од ковида, а нама се званично каже 6”, рекао је Ивановић, наводећи да то пише у бази којој су приступ имали сви чланови Кризног штаба и министар здравља.




Међутим, када погледамо други графикон направљен на истим тим подацима, да је 1.080 умрлих у ковид болницама, опет имамо до 4. априла готово сличне податке, па драматичан скок 13. априла када имамо 38 мртвих у ковид болницама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Информациони систем Батута каже да је 13. априла умрло 38 особа, а нама се тог дана каже да је умрло шест”, објаснио је Ивановић.

Он је истакао да оно што графика показује је да смо више од месец дана добијали лажне податке на основу којих су прављене неке епидемиолошке мере.

“Ми само тражимо објашњење зашто је то урађено и да да нам Кризни штаб објасни како се од броја 38 долази до броја 6”, рекао је Ивановић.

НЕЗАБЕЛЕЖЕНО У ИСТОРИЈИ ИЗБОРА У СРБИЈИ: Од 327 бирача, за СНС гласао 361!



Нова,рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *