Шест студената и један здрав десни став!

1

Локи Демитревски (Фото: Облакодер.нет)

Интернет портал Облакодер објавио је ставове шест студената различитих идеолошких опредељења на неколико актуелних питања из домаће и спољне политике. Поражавајуће је што се одговор чак пет њих који се само фиктивно воде као млади људи различитих идеологија у суштини своди на крајње леву либералну, па чак и помало комунистички орјентацију.

Зато издвајамо једини здрав десни став Локи Демитревски студенткињу Политикологије на Факултету политичких наука чији одговори одишу меритокрашизмом, по некима утопијском уређењу али свакако једином који би свакој нацији вратио суверенитет али успоставио и правни и економски поредак.

Локи себе види десно од центра на горњој половини спектра. Поредак који је за њу најподобнији јесте корпоративизам у економском смислу, он надилази и либерализам и социјализам и ствара синтезу. У филозофском и духовном погледу сматра да вредност човека лежи у ономе штио је допринео својој заједници и отаџбини.

„Закони који се противе законима Божијим држава не би требало да усваја. Да, ова политика је прогресивна и органска, то значи да је прилагодљива духу времена и духу одређеног народа. Сваки народ има свој карактер и не може се сваким исто управљати, што се може видете ако погледамо историју различитих народа. Да би до тога дошло, „демократија“ мора сићи са трона апсолутног и све би ишло природним током. Kолико је то реално? Није, због светског хегемона који држи људе у лажи њихових права док их закључава и одређује шта је добро а шта не”, закључује Локи.

Да ли си изашла на изборе? Kако коментаришеш изборне резултате и изборни процес у Србији? Kоје су то суштински мане политичког система Србије?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  ЦРВЕНИ ФЕЊЕР У ПОЛИТИЦИ

Не, нисам изашла на изборе, јер не постоји никаква права опозиција. Што се резултата тиче, ништа боље нисам ни очекивала. Изненадио ме је једино улазак ПОKСа у скупштину. Не видим разлику између 3 и 10 странака које раде једну те исту ствар. Странке немају никакав политички програм, сви су „социјал-демократе” у теорији, али будимо реални, нико од њих се никада није ни у књигама сусрео с политичким програмом. Ако се избори своде на бирање најлепшег кандидата, онда не желим да учествујем у њима. Гласањем се једино даје легитимитет самом систему, не чак ни одређеном кандидату.

Kако коментаришеш протесте који се у задње две недеље догађају у Америци?

Прави назив тога је „фолс флег“, ако говоримо о самом убиству. Неко намерно у медијима пумпа причу о системском убијању црнаца док постоје одређени делови у којима полиција не сме ни да зађе. Тужно звучи, али исти они који наводно плачу због тог убиства, су његови организатори. У протеклих девет година смо је девет ненаоружаних црнаца убијено, ту нема говора о неком системском убијању. Сада неке особе љубе чизме црнцима због нечег „што је њихов прадеда учинио”. Жао ми је што морам овако рећи, али то робље је имало много боље услове за живот, него што су имали у Африци. Па неки у Африци немају ни данас основне услове за живот, продају децу у робље… Али ко би се бавио нечим што не доноси политичке поене.

Kоје државе по теби су показале најбољи модел борбе против корона вируса и зашто? Шта је ова криза услед пандемије разоткрила на светском нивоу, када говоримо о политичком деловању и моћи и одговорности политичара?

Прочитајте још:  Како се родила идеја да се јапански ратни заробљеници користе за обнављање економије СССР-а

Моје лично мишљење је да је ово био социјални експеримент глобалне послушности. Да ли неко може да нареди да сви људи на планети раде нешто у исто време? Да, може. Да ли неко може свима да стави брњице? Да, може. Да ли неко може да нам из дана у дан продаје лажи да лечи људе од болести за коју нема лек? Да може. Да ли неко може да нам продаје причу да људи имају супертехнологију којом иду на друге планете али да не могу пронаћи лек против грипа? Да, може. Да ли неко може да нам се смеје у лице јер верујемо да је неки Kинез појео шишмиша и изазвао урушавање свих слобода? Одговор знате. То нам показује да суверинитет више не постоји. Белорусија је ту испала једина коректна што се тог питања тиче.

Kаква је будућност Европске уније након короне с обзиром на то да су многи критиковали несолидарност која је била доминантна на европском нивоу?

Европска унија се и онако годинама држи на лабавој жици, ова ситуација неће допринети неким битним изменама. Показало се отворено да богате земље немају обзира према сиромашнијим чланицама што није ништа ново те неће довести до промена.

Kада споменемо мигрантску кризу, шта је по теби основни проблем у том процесу? Да ли се осећаш безбедно у својој земљи?

Што се мигрантске кризе тиче немам неки одређени став јер ми није сасвим јасно шта се дешава. Милион неких људи прелази границе без било каквих папира. Одлазе некуд, враћају се, па поново одлазе. Живе од социјалне помоћи и самим тим разарују економију одређене државе. То није наш случај, јер их овде углавном издржава ЕУ. Фрапирала сам се када сам у пошти видела да су уз поштарину наплаћивали и додатних 10 динара за њих без пристанка друге стране. То је практично уцена – ако не желиш да донираш новац непознатим особама не можеш послати пошиљку као да пошти није довољан један скандал. Оно што ми као житељи Србије можемо видети јесу само мушкарци дезертери или злочинци који шетају без надзора и у слободно време силују девојке, пљачкају, упадају људима у куће, прете ножевима. Ово последње је врло занимљиво јер ако су дошли до ножева у страној земљи, могу и до другог оружја или су их понели са собом. У сваком случају они су дезертери сопствених земаља, ако својој земљи нису помогли, неће сигурно ни нашим допринети. Мене нико од них није напао, али ја и не пролазим крајевима где они обитавају, али је један од њих покушао да отме торбу мојој пријатељици. Срећом, она је врло храбра И јака те је успела да се одбрани.

Прочитајте још:  Спрдња, РТЦГ хит на интернету: „Стижу и трансформерси“!

Остале одговоре можете погледати на ЛИНКУ

Васељенска / Облакодер.нет

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Шест студената и један здрав десни став!

  1. Svaka čast devojci. Takozvana levica, odnosno krivica je sama sebe likvidirala, nikad nije bila validna, ni u argumentima ni odgovornosti, ni u delima. Uvek su ili bili maloumni,nesposobni ili profiteri a neretko kombinacija toga. Ne znaju ni oni šta hoće od sebe i drugih, osim što su nesvesno peta kolona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *