АНКАРА ОЧАЈНА: И Французи стали уз Русе и Хафтара у Либији, пропада Турски поход на нафту (ВИДЕО)

0

Турска војска (Фото:Flickr)

Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу оптужио је Француску да је умешана у ваздушни напад на турске противваздушне системе у Либији.

Чавушоглу тврди да се Француска умешала у рат на страни Либијске националне армије коју предводи генерал Калифа Хафтар у тренутку када је ЛНА почела да губи територију пред снагама тзв. Владе у Триполију коју подржава Турска.

Истовремено агенција Анадолија објавила је да је Русија из Сирије пребацила око 300 припадника агенције Вагнер међу којима има чак и “бивших припадника Исламске државе” како би помогли ЛНА. Анадолија тврди да је реч о плаћеницима Вагнера, претежно Сиријцима из покрајине Деир Ез Зор који за ратовање добијају до 1500 долара месечно.




Турци верују да су авиони ЛНА добијали допуну горива у ваздуху и да су их допуњавали француски војни авиони. Француска је одбацила све оптужбе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Турска у Либији за сада има само дронове за извиђање али прети да ће пребацити и војне авионе након напада на њене системе.

Правда



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *