Запад се креће од Black Lives Matter ка борбеним покличима „Животи белаца нису важни“

1

ПАРОЛЕ, захтеви и идеологија учесника протеста у САД и Великој Британији, који су почели као излив црначког беса, уопште нису рођени међу тамошњим маргиналцима.

Њихови учитељи и инспиратори од демонтраната захтевају да „нанесу одлучан пораз белцима, сломе њихов отпор, униште их као класу и замене њихове животе животима обојених и ЛГБТ особа“.

Али, како је то дошло и одакле је кренуло?




Предавач на Кембриџу Прајамвада Гопал прва је сипала наведени „бензин“ на ватру црначког незадовољства. На свом Твитер-налогу написала је: „Животи белаца нису битни“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Њен твит је уклоњен тек кад се видело какво је негодовање изазвао.

Прајамвада Гопал (51) је ћерка индијског дипломате. Велики је критичар Британске Империје, аутор неколико књига и актер многих скандала.

У Кембриџу предаје од 2001. Њена научна специјализација су расне и родне студије и излагање колонијалних пракси заснованих на енглеској литератури.

Године 2006. Гопал је позвана у студио ББЦ у којем се расправљало о британском империјализму са истакнутим научницима-историчарима, међу којима је био и Нил Фергусон, аутор историјских бестселера.

Након снимања емисије, она је објавила отворено писмо у којем је жестоко критиковала Фергусона. Оптужила га је за непристојност, бахатост и “демонстрацију супериорности белаца”.

Од 2006. до 2010. била је декан колеџа „Винстон Черчил“ у Кембриџу. Њени студенти су пили, пушили `траву`, ломили намештај, демолирали јавне просторије, тукли се `до крви`, ходали по крововима. Једном, када су у пијаном стању трчали голи травњаком, угледала их је Гопал. Један од студената јој је притрчао и понудио да се уда за њега.

Прочитајте још:  ПУТИН НЕ ЗНА ЗА ДЕФАНЗИВУ: Русија успешно разбија офанзиву запада на њене границе (ВИДЕО)

Пре две године је избио скандал када је Гопал објавила да напушта Кембриџ. Разлог: “расизам припадника универзитетског обезбеђења“. А манифестовао се у томе што су јој се његови припадници упорно обраћали са „мадам“ а не као „доктор Гопал“.

Главна тема Гопал је вечна кривица Британије и Британаца пред људима њихових бивших колонија. Она апелује на Британце да се „покају и покају“, а угњетене обојене мањине позива да се жешће боре за своја права. У својим текстовима, она оптужује Британску Империју и за то што створила индијску елиту, којој и сам припада…

Др Гопал се није зауставила ни након лавине критика на свој рачун због скандалозног коментара о белцима. Поново је написала да „бели животи нису битни“, наглашавајући: „Сада имамо прилику да победимо белце, да разбијемо њихов отпор, да их уништимо као класу и заменимо њихове животе обојеним животима и ЛГБТ-животима“.




Убрзо је избрисала и тај твит, али Интернет памти све. Покренута је петиција да се Гопал истера из Кембриџа.

Петиција је за неколико дана сабрала преко 25.000 потписа, али је била уклоњена… А Гопал ће крајем 2020-те постати професор Кембриџског универзитета.

У Америци је исто или врло слично.

Познати историчари САД на све начине хвале рушење споменика и одобравају погроме и улично насиље.

Професор „уметности криминала“ на Факултету за криминологију – Ерин Томпсон – демонстрантима је давала савете како да правилно руше споменике.

Чувени часопис “Popular Mechanics“ објавио је на својој веб страници читав приручник о рушењу споменика.

Универзитети САД и Британије моделују будућност својих земаља. Судећи према тренутном стању ствари, та будућност обећава потпуни хаос, рат свих против свих.

Прочитајте још:  Америчка конгресменка позвала је на обарање руских авиона изнад Украјине

Популарни водитељ Fox News Такер Карлсон опомиње сународнике:

„БЛМ је идеолошки покрет. Идеје које га хране деценијама су се легле у универзитетским кампусима. Били смо толико одушевљени што наша деца студирају на Универзитету Дјук, да смо одлучили да не обраћамо пажњу на оно чему у ствари тамо уче и наставили смо да својој деци шаљемо чекове са знатним сумама. То је била грешка. То је била једна од наших највећих грешака“.



Fakti

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *