Запад се креће од Black Lives Matter ка борбеним покличима „Животи белаца нису важни“

1

ПАРОЛЕ, захтеви и идеологија учесника протеста у САД и Великој Британији, који су почели као излив црначког беса, уопште нису рођени међу тамошњим маргиналцима.

Њихови учитељи и инспиратори од демонтраната захтевају да „нанесу одлучан пораз белцима, сломе њихов отпор, униште их као класу и замене њихове животе животима обојених и ЛГБТ особа“.

Али, како је то дошло и одакле је кренуло?
Предавач на Кембриџу Прајамвада Гопал прва је сипала наведени „бензин“ на ватру црначког незадовољства. На свом Твитер-налогу написала је: „Животи белаца нису битни“.

Њен твит је уклоњен тек кад се видело какво је негодовање изазвао.

Прајамвада Гопал (51) је ћерка индијског дипломате. Велики је критичар Британске Империје, аутор неколико књига и актер многих скандала.

У Кембриџу предаје од 2001. Њена научна специјализација су расне и родне студије и излагање колонијалних пракси заснованих на енглеској литератури.

Године 2006. Гопал је позвана у студио ББЦ у којем се расправљало о британском империјализму са истакнутим научницима-историчарима, међу којима је био и Нил Фергусон, аутор историјских бестселера.

Након снимања емисије, она је објавила отворено писмо у којем је жестоко критиковала Фергусона. Оптужила га је за непристојност, бахатост и “демонстрацију супериорности белаца”.

Од 2006. до 2010. била је декан колеџа „Винстон Черчил“ у Кембриџу. Њени студенти су пили, пушили `траву`, ломили намештај, демолирали јавне просторије, тукли се `до крви`, ходали по крововима. Једном, када су у пијаном стању трчали голи травњаком, угледала их је Гопал. Један од студената јој је притрчао и понудио да се уда за њега.

Пре две године је избио скандал када је Гопал објавила да напушта Кембриџ. Разлог: “расизам припадника универзитетског обезбеђења“. А манифестовао се у томе што су јој се његови припадници упорно обраћали са „мадам“ а не као „доктор Гопал“.

Главна тема Гопал је вечна кривица Британије и Британаца пред људима њихових бивших колонија. Она апелује на Британце да се „покају и покају“, а угњетене обојене мањине позива да се жешће боре за своја права. У својим текстовима, она оптужује Британску Империју и за то што створила индијску елиту, којој и сам припада…

Др Гопал се није зауставила ни након лавине критика на свој рачун због скандалозног коментара о белцима. Поново је написала да „бели животи нису битни“, наглашавајући: „Сада имамо прилику да победимо белце, да разбијемо њихов отпор, да их уништимо као класу и заменимо њихове животе обојеним животима и ЛГБТ-животима“.
Убрзо је избрисала и тај твит, али Интернет памти све. Покренута је петиција да се Гопал истера из Кембриџа.

Петиција је за неколико дана сабрала преко 25.000 потписа, али је била уклоњена… А Гопал ће крајем 2020-те постати професор Кембриџског универзитета.

У Америци је исто или врло слично.

Познати историчари САД на све начине хвале рушење споменика и одобравају погроме и улично насиље.

Професор „уметности криминала“ на Факултету за криминологију – Ерин Томпсон – демонстрантима је давала савете како да правилно руше споменике.

Чувени часопис “Popular Mechanics“ објавио је на својој веб страници читав приручник о рушењу споменика.

Универзитети САД и Британије моделују будућност својих земаља. Судећи према тренутном стању ствари, та будућност обећава потпуни хаос, рат свих против свих.

Популарни водитељ Fox News Такер Карлсон опомиње сународнике:

„БЛМ је идеолошки покрет. Идеје које га хране деценијама су се легле у универзитетским кампусима. Били смо толико одушевљени што наша деца студирају на Универзитету Дјук, да смо одлучили да не обраћамо пажњу на оно чему у ствари тамо уче и наставили смо да својој деци шаљемо чекове са знатним сумама. То је била грешка. То је била једна од наших највећих грешака“.Fakti

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.