Чудо народне медицине: Овај напитак ублажава депресију, лечи анксиозност, растерује комарце и ублажава свраб од уједа!

0

Ардити козметика

Матичњак је најмоћнији лек за ублажавање стреса и анксиозности. Његова лековита својства позната су још од давнина, а у народној медицини је назаобилазан.

Благотворан је лек за живце, депресију, стрес, несаницу, нервозу, хистерију, мучнину, повраћање и мигрену. Такође, матичњак је благ и пријатан лек против надимања у стомаку, проблема са варењем, за неуралгију и дијареју. Чај од матичњака се препоручују чак и трудницама.




Сам лист матичњака, а још чешће помешан са другим лековитим биљкама (нпр. хајдучком травом, горчицом, линцуром) успешно се даје слабашним особама за појачавање апетита.

Матичњак има веома сложен хемијски састав. Због тога има широку примену у лечењу разних болести. С обзиром на то да матичњак има пријатан мирис, не шкоди и не изазива завист дуготрајном свакодневном употребом, може се без страха употребљавати као лек.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Чај са матичњаком за смирење:

Помешајте једнаке делове листа матичњака и нане, цвета камилице, и хмеља. Једну пуну кашику ове мешавине прелијте са 200мл кипуће воде, поклопите, оставите 3х, процедите и пијте.

Будући да овај чај нема толико пријатан укус, многи га заслађују, боље медом, него шећером.

Овај чај се препоручује нервозним особама, особама које су често под стресом, особама са слабим живцима, и онима који не могу мирно да спавају. Пије се свако вече пред спавање.

Крема од матичњака једина помоћ код уједа и црвенила

Осим што је одличан лек у народној медицини код депресије лист матичњака поседује антибактеријска својства па је као такав непревазиђен у уклањању црвенила, свраба и отеклина код уједа комараца и других бубица.

Прочитајте још:  Чај од рузмарина за боље памћење, раст косе..

Крему од матичњака као и капи од матичњака можете поручити на инстаграм налогу козметике Ардити

https://www.instagram.com/kozmetika_arditi/?igshid=1xlww7alaaqex



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *