Где је све проглашена ванредна ситуација у Србији

0

Полицијски час (Фото: Јутјуб)

У Србији је до данас ванредна ситуација због погоршања епидемиолошког стања проглашена у 16 градова и општина.

Ванредна ситуација, која подразумева предузимање посебних мере за спречавање ширења новог корона вируса, на снази је у Богатићу, Владиничином Хану, Лучанима, Београду, Новом Пазару, Тутину, Крагујевцу, Врању, Ивањици, Шапцу, Чачку, Краљеву, Ариљу, Пожеги, Ужицу и Прибоју.

Како би се зауставило даље ширење и преношење заразе Влада је још пре неколико дана, између осталог, одлучила да се у локалним самоуправама где је проглашена ванредна ситуација забрани окупљање у затвореном и отвореном простору више од пет лица ако није могуће обезбедити физичку дистанцу од два метра и одговарајуће мере личне заштите, а неће бити могуће ни организовање свечаности, као ни спортских и забавних манифестација.




Ограничен је рад угоститељских објеката од 7 до 20 часова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Када је реч о предшколским и образовним установама, неопходна је пуна примена свих превентивних мера.

Коришћење отворених и затворених базена, спа и велнес центара није могуће, али ће уз спровођење мера заштите (маске и рукавице) и даље радити козметички и фризерски салони, салони лепоте, фитнес центри и теретане.

ДОКТОРИ ВИШЕ НЕЋЕ ДА ЋУТЕ, ШОК ИНТЕРВЈУ ПОЗНАТОГ ПУЛМОЛОГА: Oгорчен сам на др Кона и “нафракану”, a Вучић нек престане да се*e!



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *