КАТАНАЦ! Српске агенције се “замрзавају”! Ево шта чека туристе који су УПЛАТИЛИ ПУТОВАЊЕ

0

(Фото: Фото: Пиксабеј)

“С обзиром да пандемија вируса Ковид-19 доводи до честих промена у условима пословања измена режима на државним границама, реализација туристичких путовања је изузетно неизвесна, због чега оснивач доноси одлуку о обустављању продаје туристичких аранжмана за Сезону 2020.”

Овим речима је једна београдска агенција обавестила путнике да привремено престаје са радом. То не значи да је агенција угашена, већ је “замрзла” пословање. Туристи који су уплатили аранжмане добиће “Потврде за заменско туристичко путовање у складу са Одлуком Владе Србије”.

– Ми не можемо да радимо и водимо људе на дестинације, а људи се плаше да путују, а закон дозвољава да агенција уђе у стање мировања о чему и ми размишљамо – каже власник друге агенције.




Још једна агенција је обуставила продају аранжмана, а са радом ће наставити када се промене околности. Тачније, агенције су се месецима мучиле да добију конкретне информације од партнера из Грчке, Египта, Турске, али се ситуација свакодневно мења.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ова агенција је детаљније објаснила своју одлуку. Наиме, они сматрају да је епидемиолошка ситуација на Медитерану свакодневно променљива, а да туристи заслужују да “своје путовање проведу безбрижно и без стреса, па су закључили да и даље није прави тренутак за отварање продаје аранжмана”.

Туристичке агенције су у мају размишљале о могућности “замрзавања пословања”, али је преовладао оптимизам и одлучили су да наставе са продајом.

Додатни проблем агенцијама су хотели на дестинацијама који нису радили неколико месеци, што значи да би наши туристи били међу првима који ће бити гости. То значи да ће наши туристи, практично, “пробити лед” и први видети како сада изгледа “ол инклузив” и хигијена.

Прочитајте још:  Поздрав са "хрватског приморја": ЖЕЛИМО ВАМ УГОДАН БОРАВАК И ПОВИЈЕСНУ АМНЕЗИЈУ!

Уколико се путник одлучи за повраћај износа који је уплатио за нереализовано, отказано или неискоришћено заменско путовање, организатор путовања ће извршити повраћај уплаћених средстава у року од 14 дана, почевши од 01. јануара2022. године.




Услови су немогући
Услови које земље постављају за улазак туриста на њихову територију су и недовољно јасни, а најчешће се не могу реализовати у нашој земљи, опут тестова на Ковид-19 који не смеју бити старији од 72 сата.

Немци путују од септембра
“Немачки туроператори имају први лет за Египат тек 1. септембра. Сведоци смо бројних отказивања комерцијалних летова и аранжмана у овом периоду због изненадних и неконтролисаних промена ситуације на терену широм света”, пише у саопштењу агенције.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *