Нишлије на протесту поручују “нема насиља, нема седења”

2

(Фото: Локи Демитревски / Васељенска ТВ)

Трећи дан заредом у Нишу грађани се окупљају на протесту који се, као и другим градовима у Србији, одржава због незадовољства радом власти и начином на који се бори против пандемије коронавируса. Нишлије су почеле окупљање код зграде Скупштине.

Грађани су стигли до раскрснице код Палате правде. Саобраћај је блокиран, а за разлику од синоћ демонстранти не седе на афсалту, већ сви стоје, неки дувају у пиштаљке, држе транспаренте и заставе, ударају у бубњеве и узвикују “Ав, ав”.

Неколико хиљада демонстраната је у протестној шетњи, а углавном ходају на прописаној удаљености. Kако јављају репортери, колона је прошла поред централног нишког Трга и креће се ка раскрсници код Суда, где би, према најавама, требало да буде дефинитивно одредиште протеста вечерас.




Ове вечери, демонстранти имају и озвучење, па се тако чује музика, а виде се и транспаренти попут “За слободу избора” и “Kоме закон лежи у топузу трагови му смрде нечовештвом”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иако је било најава из организације “ДЕУС – Демократија у Србији сада” на протест на Тргу краља Милана, на централном тргу нема окупљених грађана.




Подсетимо, протести су у уторак започети у Београду након што је председник Србије Александар Вучић најавио увођење полицијског часа за викенд. Потом се у незадовољство грађана проширило и на Ниш, Нови Сад и Kрагујевац.

Прочитајте још:  У Амстердаму одржан марш против испоруке оружја Кијеву

У Нишу је први протест протекао углавном мирно, уз индиденте као што су напад на екипу РТС-а и разбијања прозора просторија СНС. Синоћ је на протесту било без тензија – грађани су шетали и седели пред Скупштином, на централном Тргу, код Суда и пред локалом СНС.



Јужне вести

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *