Патријарх Иринеј: Није време за литије у Београду

5

Патријарх Иринеј (Фото: FoNet/ Zoran Mrđa)

Патријарх Иринеј изјавио је да није тачна вест да ће у Београду 12. јула, на Петровдан, с његовим благословом бити одржана литија и поручио да сада није време за литије, због епидемиолошке ситуације.

Патријарх је рекао да ништа не зна о томе, да организатори нису добили благослов од њега за одржавање таквог скупа, и да је сада моменат да се понашамо одговорно и поштујемо све епидемиолошке мере које прописују надлежни органи, преноси Танјуг.



„Литија ће бити када буде време за њих, сада није“, поручио је патријарх Иринеј.
Иначе, у позивници за литију пише да је организатор тог догађаја, под паролом „Ако је Бог са нама, ко ће против нас“, Савез православних жена, недавно основана организација.

Како се наводи, литија — чија је маршрута требало да буде од Саборне цркве Светог Архангела Михаила, па центром Београда до Храма Светог Саве — отказана је.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. Sram te bilo satanisto…pogledaj tvoje vladike u Gruziji i Belorusiji…prodao si se, toliko tvoja vera…Zemaljsko je za malena Carstvo , a Nebesko vazda i doveka.

  2. @———ВЕРУJЕМ ДА СВЕШТЕНИЦИ КАД ЗА ВРЕМЕ ЛИТУРГИJЕ ПОМЕНУ ИМЕ”мире паписте”ДА ИМ СЕ ГАДИ….СКОТ ПРОДАНИ.!!!

  3. Lepo kazem ovo je najgori patriljah od kad Srbija postoji. Nije vreme za litije, pogazio sam sebe , a u Crnoj gori jesu , Satana na celu crkve pravoslavne.

  4. Ziv je, mamu mu izdajnicku. Predlazem da se ovaj izdajnicki patrijarh Irinej rascini, da mu se dodeli Orden Svetog Papige, prvog reda, sa vencem, macevima i orlovim mudima, uz bankovni cek, potpisan licno od zlocinackog Vatikanskog Pape, da mu se pare nadju pri ruci ako ikada bude pozeleo da pomogne Srpskim porodicama, deci i uopste narodu Srbije u nevolji.
    Inace, ovakav kakav je sada….. pohlepan, zloban, srebroljubiv, bradat, smrdljiv, otupelog mozga, blesav, krezav i korumpiran, a narocito otudjen od naroda Srbije i Srpske Pravoslavne Vere i Crkve… e, tog izlapelog i pokvarenog ekumenskog jarca treba svezati, namazati katranom i perjem, usedlati naopako magarcu na samar, pa pustiti niz Srbiju da ga narod gleda, pljuje i proklinje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *