Ових 5 БИЉАКА, које расту крај пута, могу да вам СПАСУ ЖИВОТ

0

Изузетно је корисно познавати лековита својства биљака које окружују наше поднебље, јер њиховим правилним коришћењем могу човеку да спасу живот.

Неколико биљака би требало да се нађе у свакој башти, јер у бројним случајевима изненадних болести, болова или повреда могу да буду ефикасна прва помоћ. Да би олакшали себи и живот својих најмилијих, треба посматрати биљке и у сваком тренутку знати где се налази потенцијални лек који може да спаси живот човеку.

Дијареја

Уколико дијареа почне на месту где нема лекова и апотеке, треба се окренути око себе и убрати штавољ.

Штавољ, купине и жалфија за дијреју.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Штавољ је биљка која се код нас сматра коровом, а најчешће расте поред пута i у кратком року зауставља пролив. Неколико листова се прелије прокуваном водом и попије када се прохлади.

Купине су укусно и веома хранљиво воће,али могу помоћи да се заустави дијареја. Уколико нема плодова купине, може да послужи њихово корење. Довољно је очистити и жвакати корен купине и убрзо ће се осетити олакшање у стомаку.

Уејд инсекта

Уколико се примети црвенило и почне свраб, треба одмах убрати неколико зелених листова боквице и опрати. Листови се жваћу и када се направи смеса, исппљуну се и ставе на место уједа.



Посекотине и опекотине

Када се човек посече и крв почне неконтролисано да капље, а у том тренутку нема хидрогена и алкохола, довољно је из цигарете извадити дуван и посути по рани. Крварење ће одмах престати.

Алојин лепљиви гел, који се налази унутар дебелих и сочних листова, има јака антибактеријска својства, која помажу не само код посекотина, већ и опекотина и за лечење од убода инсеката. Довољно је исећи лист и прислонити га на оболело место.

Прочитајте још:  Имате БОЛНЕ МЕНСТРУАЦИЈЕ? Три чаја из природе решиће проблем за 10 МИНУТА

Хајдучка трава се лако препознаје на ливади, повеже се на рану ову биљку као облог.

Висока температура

Уколико дође до повишене температуре треба одмах реаговати и убрати метвицу. Црвени цветови се потопе у топлу воду добија се чај препун антибактеријских својстава, који је снижава температуру.

Помаже и чај од лишћа ресника (конопљуша, грозничница, устук, Душаново перје, конопљика) или мацине траве, познате као “очајница”, а може се видети на сваком пропланку.

Жалфија је још једна биљка чији листови попарени врелом водом стварају чај који помаже код стомачних тегоба.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *