Ступају на снагу строже мере за Београд

0

(Фото: mod.gov.rs)

Од данас су у Београду на снази строже мере како би се сузбило ширење коронавируса. Отварају се нове ковид болнице у градовима Србије, пошто су болнички капацитети у Београду попуњени. Број активних случајева коронавируса у Србији је 3.339.

Према последњим подацима, број активних случајева коронавируса у Србији је 3.339, а битку са ковидом19 до изгубиле су 352 особе.

Због повећања броја заражених, Кризни штаб усвојио је нове мере које ће од данас важити за Београд.




Забрањено је организовано јавно окупљање више од 10 људи и у затвореним и на отвореним просторима, ограничен је број људи у затвореном простору – на једну особу четири квадратна метра, а сви затворени објекти мораће да обуставе рад у 21 час.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Болнички капацитети у Београду су попуњени, а заражени пацијенти упућују се у ковид болнице ван Београда.

У Градском заводу за јавно здравље Београда кажу да до краја јула нема слободних термина за пи-си-ар тестирање на лични захтев. Тек ће 30. јула моћи да се заказују термини за август.

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је за РТС да ће коронавирус остати с нама док се не нађе вакцина, што може да значи и више од годину дана.

Додаје и да Влада неће презати од увођења рестриктивнијих мера.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *